Speltips Fulham vs Blackpool Championship 2022

Fulham tar emot Blackpool på lördagseftermiddagen på Craven Cottage, i vad som blir säsongens 28:e Championship-match för båda lagen. det skall bli kul att se dessa båda klassiska fotbollslag mötas. Det kan bli målrikt, vi får se hur matchen utspelar sig. 

Här hittar du fler Speltips

Fulham

Målet inför säsongen 2021-22 är så klart som det kan vara för Fulham – att boka en plats i Premier League inför nästa säsong, helst genom att vinna ligan om möjligt. Och det är verkligen möjligt; det är positivt troligt i nuläget.

The Cottagers toppar tabellen med 57 poäng på 27 matcher, fem fler än Blackburn Rovers på andra plats som har spelat en match mer, och åtta poäng före trean Bournemouth. De två översta platserna leder direkt till den engelska högsta ligan, medan platserna tre till sex ger slutspel om uppflyttning för de lag som innehar dem i slutet av säsongen.

Fulham är ett bra lag under Marco Silva, och det skulle vara en stor överraskning om de låter någon ta sig förbi dem fram till maj.

Fulham Fotboll

De senaste sex matcherna inkluderar ett sällsynt hemmaförlust, 0-1 mot Sheffield United, en 0-1-seger borta mot Bristol Rovers i tredje omgången av FA-cupen, en 0-7-hammerslag mot Reading på bortaplan, en 6-2-seger hemma i ligan mot Bristol City, en annan hemmaseger med samma resultat mot Birmingham City och en 2-3-seger borta mot Stoke City.

Matchen på Brittania Stadium gav två mål under de första två minuterna, där D’Margio Wright-Phillips bröt dödläget för värdarna och Rodrigo Munoz kvitterade direkt. Muniz vände sedan tävlingen i den 33:e, men fick se sitt mål upphävas av Lewis Baker i den 58:e. Ändå säkrades de tre poängen av Bobby Reid i den 72:a.

Lagnyheter

Vänsterbacken Antonee Robinson och mittfältaren Bobby Reid är på landslagsuppdrag och representerar USA respektive Jamaica i VM-kvalet. Joe Bryan kommer troligen att fylla ut på den vänstra defensiva flanken, medan Harry Wilson – om han återhämtar sig från sjukdom i tid – eller Anthony Knockaert bör ersätta Reid i en bred anfallsroll.

Anfallaren Aleksandar Mitrovic är en annan som kommer att hoppas återvända från sjukdom i tid. Försvararen Kenny Tete är skadad och kommer troligen att ersättas av Denis Odoi.

Blackpool

Intressant nog ligger Blackpool för närvarande på 14:e plats med 36 poäng, men med endast åtta poäng som skiljer dem från Huddersfield Town på sjätte plats som de har en match i handen över, och med inte mindre än 19 matcher kvar att spela, kan de verkligen inte uteslutas ur racet om slutspelsplatserna just nu. Det är ett mycket större gap mellan dem och Peterborough, som toppar nedflyttningsstrecket med 20 poäng, så Blackpool är ganska bekväma från den sidan.

Klubben har dock haft andra, mycket allvarliga saker utanför planen att ta itu med den senaste tiden. Anfallaren Beryly ”Bez” Lubala utreddes och ställdes inför rätta för ett påstått fall av våldtäkt, och först i onsdags befanns han oskyldig och friades från anklagelserna. Trots detta fick klubben stor skada på sitt rykte, vilket de försökte reparera i viss mån genom ett officiellt uttalande.

”Blackpool Football Club noterar att juryn kom fram till en dom om att inte vara skyldig i samband med anklagelsen mot Beryly Lubala ”Detta har varit en extremt svår tid för alla inblandade. ”Det påstådda brottet är ett brott som klubben inte hade någon tidigare kännedom om när Beryly skrev på för Blackpool i september 2020.

Allvarliga anklagelser

”Klubben vill klargöra att den inte medvetet skulle skriva kontrakt med en fotbollsspelare, eller anställa någon person, som är föremål för en polisutredning av denna allvarlighetsgrad.

”Klubben kommer inte att ge några ytterligare kommentarer i detta skede.”

Tillbaka till frågorna på planen: Seasiders form har på senare tid varit brokig, med tre segrar och tre nederlag på de senaste sex matcherna. och den måste förbättras snabbt om de tänker konkurrera på allvar om slutspelet. Man slog Peterborough med 3-1 hemma, förlorade med 3-2 borta mot Huddersfield, förlorade med 1-2 hemma mot Middlesbrough, slog Hull City med 1-0 hemma och förlorade med 2-1 borta mot Hartlepool, innan man slog Millwall med 1-0 hemma förra veckan.

Shayne Lavery var mannen som avgjorde matchen i den 55:e minuten.

Lagnyheter

Trots att Lubala har friats från anklagelsen är det inte särskilt troligt att han kan spela ännu.

Vänsterbacken Luke Garbutt kommer att vara borta ett tag med en knäskada och hans plats bör tas av Jordan Lawrence-Gabriel.

För tillfället har manager Mark Critchley inga andra urvalsproblem och uppställningen bör se ungefär likadan ut som mot Millwall.

Slutsats

Fulham är klara favoriter till att vinna den här matchen och det bör finnas gott om mål att njuta av.

Slutsats: Totala mål över 2,5

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *