Tottenham Hotspur FC

Tottenham Hotspur FC – Anrik Londonklubb

Tottenham Hotspur FC grundades 1882 som Hotspur Football Club. Grundare var en grupp bibelskolelever från All Hallows Church. De hade även ett cricketlag med samma namn. Spurs är numera ett stort lag med fans över hela världen och en stor del av den engelska fotbollen i högstaligan.

Namnet tros vara taget från Sir Henry Percy, en rebelledare från 1300-talet som stred mot Henry IV. Han finns omskriven i Shakespears Henry IV som ”Harry Hotspur”. Klubben har sedan FA-cupfinalen 1901 haft ett emblem bestående av en tupp med sporrar kring fötterna som står på en fotboll.

Hotspur

Mellan 1983 och 2006 hade de även ett banér med klubbens motto, ”Audure est Facere” (Att våga är att göra), under tuppen. Dock försvann mottot med den nya, stilrena, logotypen från 2006. Den nya loggan är snygg!

Tottenham Hotspur FC

Tottenham Hospur har sedan 1899 huserat på arenan på White Heart Lane, tidigare ett barnhem, som såldes till klubben 1905. Sedan klubben flyttade till White Heart Lane har de vunnit sju FA-cuper, två ligatitlar i förstaligan och fyra ligacupvinster. De är också det första laget att, under 1900-talet, vinna både FA-cupen och ligatiteln under en och samma säsong (1960-1961).

Hemsida: www.tottenhamhotspur.com

Svensk supporterklubb: www.tottenhamhotspur.se

Grundades: 1883 som Hotspur FC.

Smeknamn: Spurs och/eller Lilywhites

Stadion: White Hart Lane, kapacitet: 36,310

Maskot: Chirpy Cokerell, en tupp.

Derbyn: Tottenham är en stadsdel i norra London, vilket har gett Hotspurs ett livslångt rivalskap till grannarna i Arsenal.

Tottenham Hotspur FC

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *