Speltips Alaves vs Barcelona 2022 La Liga

Barcelona är i desperat behov av att försöka hitta ett lyft på bortaplan i helgen och åker därför till Mendizorrotza när de möter Alaves på söndagskvällen. Barca är på efterkälken rejält överallt i år och de behöver verkligen flera vinster på raken för att hitta tillbaka. 

Fler Speltips

Alaves

Vi börjar med värdarna: Alaves kanske precis lyckades förlänga sin La Liga-status förra säsongen, men El Glorioso befinner sig återigen i hjärtat av en nedflyttningsstrid. Huvudtränaren José Luis Mendilibar har en mycket oroväckande uppvisning tidigare i veckan då de blev bortblåsta tack vare en 4-0-trumma mot Real Betis på bortaplan, och har en hel del jobb på sitt bord.

När man inledde helgens matcher var man tre poäng från säkerhet och fansen runt Mendizorrotza ser nu att deras lag är mitt uppe i en åtta matcher lång förlustsvit i alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till slutet av november. Söndagens värdar, som nu av många i Spanien tippas som ett ledande nedflyttningsalternativ den här säsongen, har också bara fått ihop tre poäng på sina sju senaste La Liga-matcher. Även om Alaves kanske lyckades få med sig 1-1 när de reste till Nou Camp tidigare under säsongen, vet Mendilibars mannar att de står inför en tuff prövning här.

FC Barcelona fotboll

Lagnyheter

Alaves har bekräftat att duon Ruben Duarte och Ximo Navarro återigen kommer att saknas på grund av skador på söndag kväll.

Men bortsett från det har José Luis Mendilibar inga andra problem att oroa sig för här.

Barcelona

När det gäller gästerna, som har drabbats av förlängningar mot både Athletic Bilbao och Real Madrid under den senaste veckan, hoppas Barcelona på en förstärkning i La Liga här. Även om de spanska jättarna kanske tog beslutet att ta tillbaka Xavi i november, så har de tidigare Europamästarna en svår kamp för att nå en topp fyra-placering. Sist de sågs i toppskiktet fick nöja sig med ett 1-1 oavgjort resultat borta mot Granada, och söndagens gäster har bara vunnit en av sina fem senaste matcher mot La Liga-motstånd.

Xavi vet att de verkligen inte har råd med många fler misstag under 2022, och han kommer att få alltmer huvudvärk över sitt lags problem i backen. Barcelona har fortfarande problem bakom kulisserna på Nou Camp och har bara spelat in ett enda rent mål i de 12 senaste matcherna i alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till den 23 november. Det bör dock noteras att de spanska jättarna är obesegrade i alla sina 11 tidigare möten mot Alaves.

Lagnyheter

Den defensiva trion Samuel Umtiti, Eric Garcia och Sergi Roberto kommer återigen att saknas här.

Likaså är den holländska anfallaren Memphis Depay fortfarande tveksam på söndagskvällen och kan genomgå ett sent konditionstest.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes tidigare under säsongen spelade Barcelona och Alaves oavgjort 1-1 på Nou Camp.
  • Barca är dock obesegrade i alla sina senaste 11 raka möten mot Alaves, en svit som sträcker sig tillbaka till 2016.
  • Alaves har förlorat var och en av sina åtta senaste matcher i alla format.
  • På samma sätt har Barcelona bara spelat in ett enda rent mål från någon av sina 12 senaste matcher i alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till den 23 november.
  • Fyra av de fem senaste mötena mellan söndagens motståndare har slutat med att båda lagen hittat nätet.

Slutsats

Efter att ha lidit av Athletic Bilbao och Real Madrid under den senaste veckan kommer Barcelona desperat att söka en uppryckning här. Med vetskap om att de fortfarande befinner sig i en uppförsbacke för att säkra ännu en topp fyra-placering den här säsongen, borde de tidigare La Liga-mästarna åtminstone känna en chans på Mendizorrotza. Trots att man spelade oavgjort 1-1 när de två sidorna möttes tidigare under säsongen har Xavis mannar ett totalt sett rampande facit mot Alaves. Obesegrade i alla sina senaste 11 möten mot nedflyttningsskräddarna, en serie som sträcker sig tillbaka till 2016, så vi tror på en bortaseger här.

Speltips: Barcelona vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *