”Kelleher kommer att starta i EFL Cup-finalen”, säger Klopp

Liverpools manager Jurgen Klopp har sagt att Caoimhin Kelleher kommer att starta för The Reds i EFL Cup-finalen mot Chelsea nästa månad, om konditionen tillåter. Den irländske målvakten är Alissons inhoppare på Anfield, men har spelat i tre av deras fem EFL Cup-matcher den här säsongen, inklusive torsdagens 2-0-semifinalretur mot Arsenal i semifinalen.

Mer engelsk fotboll

Klopp säger att han skall starta i målet

Kelleher har spelat 15 gånger i alla tävlingar för Liverpool, och den tidigare irländske landslagsmannen Shay Given föreslog nyligen att 23-åringen borde lämna klubben för att söka regelbunden fotboll.

Klopp insisterade dock före den första matchen mot Arsenal på att EFL Cup var ”hans tävling” och förklarade att Alisson bara spelade i förra veckans 0-0-match på Anfield eftersom brasilianaren behövde ”rytm” efter att ha varit borta med COVID-19.

Liverpool

Får se vilken målvakt som står framöver

Vid en presskonferens inför söndagens resa till Crystal Palace i Premier League fick Klopp frågan om Kelleher skulle behålla sin plats i Wembleyfinalen den 27 februari, vilket han svarade: ”Caoimh kommer att spela, om han är i form. ”Vi anser att Caoimh är en enastående målvakt och vi vill behålla honom här, och för att behålla honom här måste man se till att några saker är säkra.

”Det handlar om hur du presterar, och om han inte presterade som han gjorde skulle jag kanske se det annorlunda. Han visar att han förtjänar all den tillit och det förtroende vi har för honom. ”Jag ser ingen anledning till varför Caoimh inte kommer att spela. Han förtjänar det, han förde laget dit.”

Klopp var också översvallande i sitt beröm för Trent Alexander-Arnold, vars två assist till Diogo Jota i segern mot Gunners tog hans siffra för säsongen till 14 i alla tävlingar. I de fem bästa ligorna i Europa är det bara Bayern Münchens Thomas Muller (18) som har fler, och tysken har spelat fyra matcher mer än Alexander-Arnold.

Klopp prisar Alexander-Arnold

”Jag känner ingen som är som Trent, som är högerback och som är så beslutsam”, sade Klopp. ”På bussen på väg hem är tv:n på och man hör folk prata och de säger ’ja defensivt är han inte så bra’… ärligt talat tyckte jag att han spelade enastående bra defensivt i går kväll.

”[Gabriel] Martinelli, vi kommer att prata om den här spelaren i framtiden. Om han undviker större skador kommer han att ha en ordentlig karriär, så han är riktigt bra och vad han gjorde där mot [Alexander-Arnold] och hur han höll honom sysselsatt defensivt och var han visade upp sig och alla dessa saker… Trents [totala] paket är vansinnigt.

”Det är inte så att han levererar varje dag, det finns fortfarande avdelningar där han kan förbättra sig och måste förbättra sig och vi jobbar på det… han har fortfarande 15 år eller vad som helst kvar att spela, skapa och göra mål och lära sig och förbättra sig. De senaste fem åren var en bra start på karriären skulle jag säga.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *