Vem vinner Champions League 2021?

Slutspelen i Champions League säsongen 2020/2021 är igång för full hals och vi kan nu se fram emot flera avgörande stormatcher. Med kvartsfinalerna i rörelse och semifinalerna runt hörnet är det nu dags att spå kulan: vilka vinner vinner Champions League 2021?

Champions League är den största höjdpunkten för oss som älskar europeisk klubbfotboll. Det är då titanerna gör upp, men också en möjlighet för en underdog att påminna oss om att allting är möjligt. Turneringen är även en stor favorit hos de som gillar att betta på fotboll. Är du på jakt efter en bra bettingsida kan du hitta en via Fotboll.com som listar och jämför olika spelbolag.

Manchester City fortsatta favoriter

Redan i höstas började Premier League-klubben Manchester City att klassas som favoriter att vinna årets Champions League. Har någonting förändrats på den fronten? Knappast. Efter att regerande mästaren Bayern München trampade på en mina i första mötet mot Paris Saint-Germain ser det tufft ut för Bundesliga-klubben som nu måste vända ett 3-2-underläge i returen. Frågan är snarare om något annat lag kan stoppa Pep Guardiola och hans spelare. Är det PSG som kommer att hindra Pep från att vinna sin välbehövda titel?

Medan City har en trygg ledning i Premier League och därmed råd att satsa fullt ut på Champions League, ser det lite besvärligare ut för PSG. Under deras nya tränare Mauricio Pochettino har man misslyckats med att befästa en stark ligaledning. Pochettino har heller inte en lika bred trupp som Guardiola och måste därför gambla desto mer med elvorna han tar ut.

Vilka vinner Champions League 2021

Real Madrid en joker i leken?

På senare tid har vi bara sett skuggan av det Real Madrid som med Cristiano Ronaldo vann tre raka Champions League-titlar. Men laget har skärpt sig på sistone och hittat bra offensiv form. Mot Liverpool tog man en välförtjänt 3-1-seger och det skulle vara chockerande om de inte tog sig vidare till semifinal. Skulle Los Blancos dra bästa möjliga lottning där är det en klar möjlighet att de kan pusha hela vägen till en final där allting kan hända.

Med ett Paris Saint-Germain som inte sopar hem Ligue 1, ett La Liga som öppnats upp till en rysare inför sluttampen, ett Premier League där ovanligt många lag legat etta och ett Serie A där titelstriden handlat om Inter och Milan har det varit ett unikt fotbollsår så här långt. Det återstår att se ifall vi kommer att få se en lika minnesvärd avslutning på Champions League säsongen 2020/2021.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *