Rooney tackade nej till Everton

Han vill fokusera på Derby Countys överlevnadsförsök. Wayne Rooney tackade nej till en intervju för managerjobbet i Everton för att engagera sig i Derby Countys försök att överleva i Championship. Den före detta Manchester United- och Englandskaptenen sade att det fanns en kontakt från hans pojkstadsklubb till hans agent som frågade om han ville diskutera möjligheten att ta över på Goodison Park.

Engelska fotbollen

Everton har inte hittat något permanent manager

The Toffees, som sparkade Rafael Benitez efter drygt sex månader i ledningen för två veckor sedan, har ännu inte utsett någon permanent efterträdare. Även om Rooney är övertygad om att han kommer att leda i Premier League i framtiden tog han det ”svåra beslutet” att avböja samtal med Everton eftersom han vill se till att Derbys försök att undvika nedflyttning till den tredje nivån fullföljs.

”Everton kontaktade min agent och bad mig intervjua för det lediga jobbet, vilket jag tackade nej till”, sade han på fredagen. ”De tog kontakt med min agent, min agent lät administratörerna få veta det också, och ja självklart var det ett svårt beslut för mig [att tacka nej].

”Jag tror att jag kommer att bli en manager i Premier League. Jag tror att jag är redo för det, 100 procent. Och om det är med Everton en dag i framtiden skulle det vara helt fantastiskt. Men jag har ett jobb här som jag gör i Derby County, vilket är ett viktigt jobb för mig.”

everton

Rooney började sin karriär i Evertons akademi

Rooney, som gick igenom Evertons akademi och återvände till klubben 2017 efter 15 år i United, tog först på sig en roll som spelartränare i Derby efter att Phillip Cocu fick sparken i november 2020, när klubben låg sist i Championship. Han drog sig tillbaka från spelandet för att ta det permanenta managerjobbet i januari förra året och styrde dem till överlevnad på säsongens sista dag.

Derby drabbades av 21 poängs avdrag för 2021-22 efter att ha gått i konkurs och erkänt brott mot den engelska fotbollsligans bokföringsregler, men medan klubbens framtid fortfarande är osäker har Rooney övervakat en nästan mirakulös kamp mot nedflyttning, med åtta segrar och elva oavgjorda matcher på 27 matcher, vilket gör att de ligger på en relativt blygsam åtta poäng från säkerhet.

Everton avskedade Benitez efter ett nederlag mot Norwich City, som gav dem sex poäng över nedflyttningsstrecket i Premier League. Enligt uppgifter är deras tre sista kandidater vice manager Duncan Ferguson, den tidigare Chelsea-chefen Frank Lampard och den före detta Porto- och Fenerbahce-chefen Vitor Pereira.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *