De Gea: Utsedd till månadens spelare i Premier League

Flest räddningar, flest förhindrade mål – De Gea utsedd till månadens spelare i Premier League. Manchester Uniteds målvakt David de Gea har utsetts till månadens spelare i Premier League för januari efter en rad fina prestationer. Den spanske landslagsmannen De Gea har varit Uniteds mest konsekventa spelare den här säsongen med ett stort avstånd och har återgått till de höjder han nådde tidigare i sin karriär på Old Trafford.

Mera engelsk fotboll

De Gea har hittat tillbaka till sin jämna höga nivå

De Geas form under de senaste åren har varit högst ojämn, och Dean Henderson tog bort honom som förstemålvakt under en period förra säsongen. Han förlorade också sin startplats på internationell nivå med Spanien. Sedan början av 2019 har han bara startat sju matcher för La Roja och suttit på bänken 28 gånger.

Men allt pekar på att den gamla De Gea är tillbaka, och januari var ett lika bra exempel som någon annan månad den här säsongen, då han blev den första målvakten att vinna priset sedan februari 2016.

Manchester United Fotboll

Även om han bara höll ett rent mål på fyra Premier League-matcher har ingen målvakt varit bättre. Hade det inte varit för De Geas hjältedåd hade United kanske inte klarat sig igenom januari med bara ett nederlag, eftersom 31-åringen gjorde 22 räddningar – under månaden var Alvaro Fernandez (17) den enda andra målvakten som noterade fler än 11.

Han gör många – och viktiga räddningar

Enligt Opta bidrog De Geas stopp till ett ligaledande ”goals prevented”-rekord (exklusive egna mål) på 2,6 i januari, vilket inte bara understryker hur viktigt hans arbete är, utan även den höga standarden på hans räddningar.

På samma sätt hade han en räddningsprocent på 84 procent – de enda målvakter som spelat minst 180 minuter med bättre resultat var Jose Sa (84,6) och Martin Dubravka (88,9). De Gea slog Jarrod Bowen, Kevin De Bruyne, Jack Harrison, Joao Moutinho och James Ward-Prowse och är den andra Unitedspelaren att vinna priset den här säsongen efter Cristiano Ronaldo i september.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *