Ranieri sparkas av Watford efter förlusten i Norwich

Claudio Ranieri har fått sparken av Watford efter förlusten mot nedflyttningsrivalerna Norwich City som lämnade dem i Premier Leagues nedflyttningszon. Watford förlorade med 3-0 hemma mot Norwich i fredags och förlängde därmed sin förlustfria svit i alla tävlingar till nio matcher – den sämsta perioden sedan december 2013.

Mer om Silly Season

Watford sparkar Ranieri efter den dåliga sviten

Det visade sig vara droppen, och Ranieri har bara tagit sju poäng av 39 möjliga sedan han tog över efter Xisco Munoz i oktober. Han blev Watfords 15:e manager sedan Giampaolo Pozzo köpte klubben i juni 2012 och lämnar utan att ha haft någon större inverkan.

Klubben släppte ett uttalande som bekräftade nyheten på måndagen. Watford berömde 70-åringens ”integritet”, men förklarade att de kände att en förändring var nödvändig för att ge Ranieris ersättare tillräckligt med tid i kampen mot nedflyttning.

Watford fotboll

Släppte meddelande att de släppt tränaren

”Watford Football Club bekräftar att huvudtränaren Claudio Ranieri har avgått”, stod det. ”Hornets styrelse erkänner Claudio som en man med stor integritet och heder, som alltid kommer att respekteras här på Vicarage Road för sina insatser för att leda laget med värdighet.

”Styrelsen anser dock att med nästan halva Premier League-kampanjen kvar, kommer en förändring av huvudtränarpositionen nu att ge en nyanställd tillräckligt med tid att arbeta med en talangfull trupp för att uppnå det omedelbara målet att behålla Premier League-statusen. ”Inga ytterligare klubbkommentarer kommer att göras förrän den nya utnämningen är bekräftad i sinom tid.”

Watford hoppas kunna avsluta en svit på 30 Premier League-matcher utan rent mål när de reser till Burnley den 5 februari.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *