Ansu Fati: Enorm talang på uppgång igen

Fati´s kvalitet är obestridlig: Koeman gläds åt tonåringen som lyser upp Camp Nou. Ronald Koeman säger att Ansu Fatis ”kvalitet är obestridlig” efter hans fantastiska prestation i Barcelonas 3-1 LaLiga-seger mot Valencia på Camp Nou på söndagen.

Se fotboll idag

Fati tillbaka efter skada

Fati, vars återkomst från en långvarig knäskada hade begränsats till inhopp före landslagsuppehållet, markerade sin första start sedan den 7 november med en fantastisk kvittering efter att Jose Gaya hade gett Los Che en tidig ledning.

Tonåringen Fati vann sedan den straff som Memphis Depay satte Barca i ledningen före paus, medan Philippe Coutinho lade till en sen tredje för att lätta på trycket på Koeman efter två raka nederlag i Champions League och La Liga före landslagsuppehållet.

FC Barcelona

Fati numera med nummer 10

Fati, som nyligen ärvde Lionel Messis ikoniska tröja med nummer 10, togs ut i den 59:e minuten, och Koeman insisterade på att det är viktigt att hans återintegrering i förstalaget inte sker förhastat.

”Han måste förbättra sig fysiskt lite efter lite, men hans kvalitet är obestridlig”, säger holländaren till Movistar. ”Idag har han redan spelat en timme och han har mer och mer tävlingsrytm. Förhoppningsvis kan han spela många fler år i den här klubben.

”Vi har en plan med honom. Idag spelade han från början för första gången. Småningom kommer han att bli bättre och det kommer att bli viktigare; han är en annan spelare än de andra.”

Aguero även han tillbaka

Sergio Aguero, som anslöt sig på en fri transfer under lågsäsongen efter att ha lämnat Premier League-mästarna Manchester City, introducerades från avbytarbänken sent för sin debut, och Koeman sade att de kommer att ta ett liknande försiktigt tillvägagångssätt med den argentinske landslagsmannen.

”Det är viktigt för laget att återhämta de skadade anfallarna”, tillade han. ”Ansu och Aguero är olika spelare med speciella kvaliteter. Aguero har också erfarenhet. Jag hoppas att han följer en liknande väg som Ansu. Det är inte en fråga om kvalitet utan om att vara i god fysisk kondition.”

Coutinho gör mål igen

Coutinhos sena tredje var hans första mål sedan den 29 november förra året, och den brasilianske landslagsmannen öppnade upp sig om en svår period i den här karriären.

”Det var ett raseriutrop [hans firande] eftersom jag behövde göra mål för att få självförtroende”, förklarade han. ”Ingen annan vet hur mycket jag har lidit. Jag har samma önskan eller till och med mer med allt jag har gått igenom. Det är ett ärr som gör mig starkare.

Spännande framtid för laget nu

”Jag har mer lust att lyckas och vara den bästa Coutinho. Vi vet att situationen inte är som vi vill ha den, men vi är de enda som kan lyfta den. Laget är engagerat och idag har vi visat det mot Valencia. Vi har gett 100 procent, men om vi måste ge 150 procent kommer vi att ge det.”

Barca tar emot Dynamo Kiev i Champions Leagues grupp E på onsdag innan en munter Clasico mot Real Madrid på Camp Nou på söndag.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *