Watford utser Hodgson till Ranieris efterträdare

Watford har utsett den förre engelsmannen Roy Hodgson till ny manager. Hodgson, 74, tar över efter Claudio Ranieri som fick sparken i måndags efter bara tre månader i rollen. Ray Lewington, som var Watfords boss mellan 2002 och 2005 och har arbetat mycket som Hodgsons assisterande manager, har också anslutit sig till klubben.

Transfers och Silly Season

Hodgson är en van och meriterad manager

Hodgsons tränarkarriär sträcker sig tillbaka till 1976, då han tog hand om det svenska laget Halmstad i fyra år. Under sin klubbkarriär har han lett lag från Inter, Liverpool och Udinese till Blackburn Rovers och Neuchatel Xamax, samtidigt som han har tränat landslagen i Schweiz, Förenade Arabemiraten och Finland.

Watford fotboll

Fulham ledde han till final i Europa League

Hodgson blev en favorit hos Fulham efter att ha lett dem till Europa League-finalen 2010 och blev två år senare engelsk ledare och nådde kvartsfinalen i Euro 2012. Hans tid i Three Lions visade sig dock vara en besvikelse på den stora scenen, då England åkte ur VM 2014 i gruppspelet och slogs ut ur Euro 2016 av Island, varefter han lämnade sin post.

En fyraårig period tillbaka i Premier League med Crystal Palace följde, där Hodgson såg till att de överlevde efter att de förlorat de första sju matcherna under säsongen 2017-18 innan han ledde dem till 49 poäng 2018-19, vilket var lika med deras bästa resultat någonsin. Det skall bli spännande att se om Hodgson kan vända den dåliga trenden i Watford och skapa lite harmoni samt nya framgångar så laget lyfter i tabellen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *