Moyes försvarar valet av Zouma efter kattattack

West Ham-bossen David Moyes har försvarat sitt beslut att starta Kurt Zouma i segern mot Watford i tisdags. En störande video dök upp i måndags där försvararen sparkade en katt över köksgolvet i sitt hem och slog den även när den låg i famnen på ett barn.

Engelska fotbollen idag

Sparkade en katt och filmade

Filmen, som The Sun tagit del av, filmades av Zoumas bror Yoan, som hörs skratta, och lades ut på Snapchat. Den franske landslagsmannen gjorde tidigare på tisdagen ett uttalande där han sade att han var ”djupt ledsen”, medan händelsen fördömdes av klubben, RSPCA och andra djurskyddsgrupper.

Zouma startade dock Hammers uppvisning mot Watford på London Stadium och spelade hela 90 minuter i en 1-0-seger som lyfte Moyes lag till fjärde plats i Premier League. Moyes erkände den utbredda besvikelsen och reaktionerna på vad han beskrev som ”en dålig situation”, men han insisterade på att frågan hanteras internt.

West Ham united

Zouma ber om ursäkt

”Jag är verkligen besviken, och klubben har vidtagit alla åtgärder som de kan göra för tillfället”, sade han till reportrarna under presskonferensen efter matchen. ”De arbetar med det bakom kulisserna. Mitt jobb är att välja ut det bästa laget för West Ham och Kurt var en del av det laget.

”Jag tror att klubben hellre tar itu med allt i sinom tid och de kommer att låta dig veta vad som händer. ”Jag var verkligen besviken över vad jag såg och vad jag fick höra. Men som jag har sagt var det mitt jobb att hitta det bästa laget för West Ham. Det kommer att finnas människor som blir besvikna över det och det förstår jag helt och hållet.

”Jag är en person som bryr mig mycket om mina hundar och hästar och alla de människor jag har kontakt med. Jag har pratat med honom och vi kommer att gå vidare så mycket vi kan. ”Vi ville få bort den här matchen och vi förstår att ingen kommer att vara nöjd med det. Det är en dålig situation.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *