Brentford 1-3 Manchester United: Tre saker vi lärde oss

Premier League fortsätter att ta igen de matcher som skjutits upp till följd av COVID-19. En av matcherna, igår kväll, var särskilt spännande mellan Brentford och Manchester United. The Bees har kunnat gå på tårna med många av toppspelets bästa spelare den här säsongen och väntade på sin möjlighet att göra samma sak med de röda djävlarna.

Mer om engelsk fotboll

United var utspelade i första – Tog över i andra

Slutresultatet blev en underhållande drabbning som slutade 3-1 till Manchester United, men i själva verket var det mycket mer än så. Det var en speciellt match på flera sätt och här nedan skall jag visa på varför:

Manchester United Fotboll

Elangas påverkan

Anthony Elanga är en stjärna för framtiden och så mycket är en underdrift. I går kväll kunde han sätta ihop ännu en snygg spelpassage som hjälpte gästerna att öppna målskyttet tidigt i den andra halvleken. Han har fått en handfull chanser att briljera hittills och han har gjort ett ganska gediget jobb för att leva upp till hypen, men nu handlar det om att se om han kan bygga vidare på det på ett konsekvent sätt.

Brentfords beslutsamhet

Brentford var de aggressiva och var egentligen de som såg ut att göra flest mål under den inledande halvtimmen av matchen mot United. Det gjorde de inte, men även när de låg under med 3-0 vägrade de att ge upp – och gjorde ett mål med fem minuter kvar som gav dem en gnutta hopp. De kanske inte pressar på för den övre halvan men det ser ut som om de inte behöver oroa sig för nedflyttningshotet; åtminstone inte den här säsongen.

Ronaldo friktion?

Cristiano Ronaldo var inte särskilt nöjd när han byttes ut av Ralf Rangnick, till synes för att han tyckte att han borde kunna fullfölja hela 90 minuter i hopp om att han skulle göra ett mål. Tyvärr är det inte så det fungerar, och förhoppningsvis har Rangnick kunnat hjälpa honom att se ljuset. Man skulle kunna tro att han efter två decennier i sporten skulle börja förstå att det här är ett lagspel, men tydligen prioriteras hysteriska anfall.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *