Harry Maguire: Erbjuds kontraktsförlängning

Manchester United ser ut att undvika tidigare misstag med kontrakt och förlängningar. United uppges planera att ge Harry Maguire ett nytt kontrakt, trots att hans nuvarande kontrakt har gott om tid kvar. Enligt The Mirror vill United belöna Maguires status i omklädningsrummet genom att ge honom en löneförhöjning för att föra honom närmare sådana som Raphael Varane och Jadon Sancho.

Läs mer om United här.

Tidigare omförhandlingar av kontrakt

Ole Gunnar Solskjaers lag sägs ha försökt omförhandla nya avtal med flera spelare, som Paul Pogba och Bruno Fernandes, när de försöker förbättra balansen i truppen och gå före eventuella problem. Maguire anslöt sig till de röda djävlarna redan 2019 och skrev på ett avtal fram till 2025, med möjlighet att förlänga med ytterligare ett år.

Man UTD Old Trafford

Belönar Maguires insatser

När det gäller tid har Solskjaer och hans stab gott om tid innan de behöver fatta ett beslut om den kraftfulla kaptenens framtid. Detta är dock inte en affär för att få inflytande eller lägga till år till Maguires avtal utan är istället ett sätt att belöna hans insatser i klubben så här långt.

Den tidigare Leicester City-mannen har verkligen ökat i betydelse sedan han anslöt sig och blev snabbt kapten på mindre än de två år han varit i klubben. Solskjaer litar uppenbarligen mycket på honom och är oförskräckt över en del av den kritik han har fått utstå genom åren.

Varane står högt i kurs

Maguire har stämplats som långsam, frigid och inte en försvarare av tillräckligt hög klass som hans övergångssumma på 78,3 miljoner pund antyder. Faktum är att många anser att Varane är den bättre spelaren och att 28-åringen är en nivå under sin lagkamrat, men Solskjaers åsikt kommer inte att ändras inom kort.

Lindelöf tar Maguires plats i mittlåset

Maguire är för närvarande skadad och Victor Lindelof tar hans plats i startelvan, och förhoppningen är att han kan återvända för att stävja flödet i United. Solskjaers mannar har haft svårt att hålla nollan den här säsongen och det är uppenbart att spelarna förlitar sig mycket på sin kapten.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *