Neymar: Slutar han i landslaget efter VM i Qatar

Neymar osäker på om han fortsätter med landslaget fotbollen efter VM. Neymar räknar med att nästa års VM blir hans sista med Brasilien då han anser att han saknar den mentala styrkan för att klara av fotbollen efter det. Selecao är på god väg att boka sin plats i Qatar och toppar sin VM-kvalgrupp med ett perfekt resultat på nio segrar av nio.

Här läser du mer om kommande fotbolls VM.

3:e VM för Neymar

Tites lag har också 13 poäng upp till femteplacerade Colombia efter halva tiden, och endast de fyra bästa i CONMEBOL-gruppen är garanterat kvalificerade för slutspelet. För Neymar skulle Qatar bli hans tredje VM, efter att ha representerat sitt land 2014 och 2018.

Brasilien Fotboll

Neymar är en vinnare

Även om Paris Saint-Germain-anfallaren har vunnit Confederations Cup (2013) och en OS-guldmedalj (2016) med Selecao, har han haft blandad tur i slutspelet.

Då han tillhörde Barcelona gjorde han fyra mål när Brasilien stod som värd för evenemanget 2014, men drabbades av en ryggskada i kvartsfinalen mot Colombia innan Luiz Felipe Scolaris lag föll med 7-1 mot Tyskland i semifinalen. Neymar gjorde sedan två mål i Ryssland fyra år senare men var hjälplös när hans nation slogs ut av Belgien i åttondelsfinalen.

Neymar 34 år när VM går 2026

Han kommer att vara 34 år när Kanada, Mexiko och USA står som värd för slutspelet 2026. 29-åringen antyder att nästa år kommer att vara hans sista chans att vinna VM, och han hoppas att det ska räknas. Under inspelningen av en ny exklusiv dokumentärfilm med titeln ”Neymar and The Line of Kings” sa han till DAZN: ”Jag tror att det är mitt sista VM.

”Jag ser det som mitt sista eftersom jag inte vet om jag har sinnesstyrka nog att hantera fotboll längre.

”Så jag kommer att göra allt för att komma upp bra, göra allt för att vinna med mitt land, för att förverkliga min största dröm sedan jag var liten.

”Och jag hoppas att jag kan göra det.”

Neymar har gjort 69 mål på 113 landskamper för Brasilien sedan han debuterade i A-landslaget mot USA i augusti 2010. Endast Pelé (77) har hittat nätet vid fler tillfällen för Selecao, medan hans deltagande i landslaget endast överträffas av Cafu (142), Roberto Carlos (125) och Dani Alves (119).

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *