Conte: Överraskad av Eriksens intresse av Tottenham

Conte överraskad av Eriksens återkomst och erkänner att han är intresserad av en Spurs-återförening. Antonio Conte är positivt överraskad över att se Christian Eriksen tillbaka i Premier League och Tottenham-bossen medger att han gärna skulle vilja arbeta med mittfältaren igen.

Dagens engelska fotboll

Eriksen har inte spelat sedan hjärtproblemen

Eriksen har inte spelat sedan han drabbades av ett hjärtstillestånd under Danmarks match mot Finland i EM 2020 i juni, men han har skrivit på ett kortsiktigt kontrakt med Brentford.

På grund av den ICD-enhet (implantable cardioverter defibrillator) som opererades in i hans bröstkorg efter händelsen var Eriksen inte berättigad till professionell fotboll i Italien, vilket innebar att han var tvungen att lämna Inter, som han hade spelat för sedan han anslöt sig från Tottenham i januari 2020.

Faktum är att Eriksen spelade under Conte i Inter och hjälpte Nerazzurri att avsluta sin långa väntan på en titel i Serie A förra säsongen. Han är nu inställd på att göra sin comeback. Efter att ha tränat med sin tidigare klubb Ajax anslöt Eriksen till Brentford i slutet av transferfönstret i januari.

tottenham

Conte och Eriksen återförenas i framtiden?

Även om Conte sade att Spurs inte hade diskuterat möjligheten att ta Eriksen tillbaka till norra London, utesluter inte italienaren en eventuell återförening i framtiden och förklarade att han träffade mittfältaren av en slump på ett hotell i söndags.

”Nej, ärligt talat har vi inte pratat om [att skriva kontrakt med honom igen]. Jag är förvånad över den här situationen”, sade Conte på en presskonferens inför onsdagens möte med Southampton. ”Jag trodde att han behövde mer tid för att komma tillbaka, för att spela i England. För Tottenham är han en del av historien och att komma tillbaka hit kan vara en bra möjlighet för mig och honom och klubben.

”Men nu har han skrivit på för Brentford bara för sex månader, vi får se vad som händer. Jag träffade honom i söndags, det var bra att prata med honom och se honom med sin familj, och jag kommer att vara den första personen som blir väldigt glad att se honom på planen igen.

”Vi tillbringade en bra tid i Inter, vi vann ligan och tillbringade viktiga säsonger tillsammans. Jag önskar honom det bästa i framtiden. Man vet inte vad som kommer att hända. Det skulle vara bra att ha honom igen och arbeta tillsammans.”

Eriksen var på topp i Tottenham

Eriksen skrev på för Spurs 2013, kort före Gareth Bales avgång till Real Madrid.

Han gjorde 226 matcher i Premier League och skapade 571 målchanser – långt fler än någon annan Spurs-spelare från den 14 september 2013, då Eriksen debuterade, till den 28 januari 2020, då han lämnade för Inter. Dele Alli, som nu har lämnat för Everton, kom på andra plats med 218.

Av dessa chanser klassades 73 som stora chanser (en chans som Opta skulle förvänta sig att den genomsnittliga spelaren skulle göra mål från), vilket är ytterligare en laghöjd, liksom hans 62 assist. Endast Harry Kane (136) hade fler ligamål för Spurs under samma tidsperiod än Eriksens 51, varav åtta kom direkt från frisparkar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *