Swindon Town 1-4 Manchester City: Inga problem i FA-cupen

Manchester City vann komfortabelt med 4-1 över värdarna Swindon Town i fredagens match i FA-cupens tredje omgång. City, under ledning av den assisterande tränaren Rodolfo Borrell efter att Pep Guardiola drabbats av COVID-19, såg aldrig ut att riskera att drabbas av det första FA-cupförlusten mot ett lag från den fjärde eller lägre nivån sedan 1984.

City gjorde mål redan i första halvlek

Besökarna var på väg framåt efter en halvtimme, med Bernardo Silva och Gabriel Jesus som målskyttar. Ilkay Gundogan begravde en fin frispark med knappt en timme spelad för att sätta matchen utom allt tvivel, innan Harry McKirdy fick en tröst.

Cole Palmers underbara sena anfall avslutade League Two-laget och satte punkt för en fantastisk prestation i slutet av matchen. Swindon hade tur som höll ut i 14 minuter, men Silva – som tidigare hade slösat bort två stora chanser – skulle aldrig missa när den förträfflige Palmer gav honom ett inspel.

Manchester City

Matchen över redan efter 59 minuter

City utnyttjade sedan Louis Reeds tveksamma skott strax utanför det egna området när Swindon försökte spela ut bakifrån, och Kevin De Bruyne matade Jesus i boxen för ett enkelt avslut. Tävlingen var över – om den inte redan var det – i den 59:e minuten när Gundogan skickligt krökte sin frispark runt muren och in i det nedre högra hörnet.

Swindon-målvaktens väggpositionering kan ha spelat en roll, även om Lewis Ward gjorde en del för att gottgöra sig när han räddade Jesus straff efter att Jordan Lyden hade gjort en foul på brasilianaren. City kunde inte hålla nollan och Jonny Williams utnyttjade Rodris misstag och spelade in McKirdy i straffområdet som avslutade förbi den misstänkte Zack Steffen.

Men bortalaget fick det sista skrattet och Palmer placerade ett exceptionellt avslut i det övre vänstra hörnet.

Vad betyder det?

Det var alltid osannolikt med tanke på hur bra City är och hur starkt laget var, men Swindon kunde inte utföra något mirakel. Town har trots allt inte nått FA-cupens fjärde omgång sedan 2011-12 och riskerade att gå i konkurs så sent som förra året, så att ens komma så här långt är en rimlig insats.

City var, föga förvånande, helt enkelt alldeles för bra och professionella – de såg inte vid något tillfälle ut att ta en seger för given och satte press på dem redan från början.

Palmer tar sin chans

Silva var förmodligen den bästa spelaren på planen, men det förväntar man sig av honom mot fjärdeklassigt motstånd. I övrigt var Palmer utan tvekan den mest framstående spelaren, där högeryttern satte det första målet på ett lysande sätt och generellt sett ställde till det med sin utmärkta förmåga på bollen innan han satte det fjärde målet med en av sina 14 rörelser i boxen, vilket är en av de högsta i matchen.

Ward håller nere poängen

Även om han delvis var skyldig till det andra målet räddade Ward Jesus straff och tippade sedan även ett sent skott på målramen. Det var ingalunda en perfekt prestation, men han kom till rätta efter en tidig skakighet.

Vad är nästa steg?

City kommer att få reda på sina motståndare i fjärde omgången i söndagens lottning, och matchen kommer att spelas i början av februari. De vänder dock blickarna tillbaka till Premier League nästa helg, då de tar emot Chelsea den 15 januari.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *