Man Utd: Rädda för NYA Newcastle

The Athletic: Manchester United är rädda för Newcastle Uniteds framtida dominans. Manchester United försöker enligt uppgift få ut det mesta av Jesse Lingards låneförflyttning till Newcastle United och har lagt till en överlevnadsbonus på 12 miljoner pund ifall Newcastle klarar sig undan nedflyttning.

Engelska fotbollen

Newcastle desperata efter nya värvningar

The Magpies är desperata att värva några spelare som kan hjälpa dem att överleva i Premier League. Deras nya ägare har redan börjat spänna sina ekonomiska muskler genom att värva Kieran Trippier, Chris Wood och nu Bruno Guimaraes. Lingard har en lyckad låneperiod i januari förra året i West Ham och drev dem nästan till en plats i Champions League.

Man tror att den kontrollerande aktieägaren Joel Glazer vägrade att låna ut spelaren till West Ham eller Tottenham eftersom de anses vara rivaler om Champions League-platser.

Manchester United Fotboll

Man Utd rädda för framtida dominans

Detta verkade lämna Magpies i pole position men nu hävdar Laurie Whitwell från The Athletic att Red Devils är rädda för Newcastles framtida dominans i England efter att ha fått nya ägare.

Det saudiska övertagandet gör Newcastle automatiskt till världens rikaste klubb och Whitwells källor säger att de stora klubbarna skulle föredra att se dem nedflyttas, eftersom det skulle skjuta upp deras oundvikliga uppstigning till Premier Leagues elit. Lingard uppges vara missnöjd med situationen, eftersom han lovades en flytt denna månad.

Interimsmanager Ralf Rangnick ska också ha gått med på att sanktionera en affär för 29-åringen. Eftersom 29-åringens kontrakt löper ut i sommar försöker United helt klart att maximera den ekonomiska vinsten av hans låneförflyttning.

Whitwell sammanfattar det hela fint på slutet:

Vad som än händer är det ännu en obehaglig episod i den moderna historien om Manchester United. Många menar att det är orättvist att döma Lingard till en hel säsong av inaktivitet bara för att förstöra andra Premier League-klubbars chanser, eftersom han har varit i klubben och varit en lojal tjänare sedan han var sju år.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *