Fotbollsresor till Spanien och La Liga

Fotbollsresa till Spanien – Bästa La Liga

Att göra en fotbollsresa är alltid lika delar se på fotboll och uppleva en kultur, och då särskilt en fotbollskultur. Spansk fotboll och fotbollskultur är något utöver det vanliga. Där England och Italiens fotbollsarenor, två stora fotbollsländer för all del, är dominerade av framför allt män i åldrarna 15-40 så är en fotbollsresa till Spanien en upplevelse i en fotbollskultur där alla engagerar sig i det lokala laget – oavsett ålder eller kön. Spela på matcherna med bra oddsbonusar.

Fotbollsresa – Spanien är mer än Madrid och Barcelona

Visst lockar El Clasico (Real Madrid – Barcelona, läs mer i stycket under) mer än de flesta fotbollsmatcher men det finns faktiskt alternativ för den som vill göra en spansk fotbollsresa. Spanien har många säregna regioner, städer och fotbollsklubbar och att exempelvis se på fotboll i Sevilla är att uppleva fotbollspassion i sin renaste form.

I Sevilla tävlar lagen Real Betis och Sevilla FC om tronen. En fotbollsresa till Sevilla är kanske inte lika eftertraktad som resorna till El Clasico, men upplevelsen är inte långt därifrån. De riktigt fotbollsnördiga skulle nog till och med påstå att Sevilladerbyt är snäppet mer känslofyllt än kampen mellan Barca och Real.

Fotbollsresor till Spanien

El Clasico, fotbollsupplevelsen nummer ett

Heta känslor runt fotbollen i Spanien. Den mest populära fotbollsresan i Spanien, och antagligen i hela Europa, är den som går till Madrid eller Barcelona för att se mästarmötet mellan de båda lagen, kallat för ”El Clásico”, på svenska ”klassikern”. De två lagen Real och Barca har en lång historia av rivalitet, som bland annat härstammar från tiden då diktatorn Franco stöttade sitt lag Real madrid medan Barcelona blev motståndets och katalanernas lag.

Idag är den politiska spänningen något mindre men rivaliteten du kan uppleva på en fotbollsresa till Spanien och El Clásico är enorm. Världens bästa spelare möts framför fulla läktare och blixtrande presskameror – helt klart en fotbollsresa alla med minsta intresse av fotboll bör göra.

Spanien har mycket att erbjuda utöver fotboll

Utöver tidigare nämnda Sevilla-derbyt och giganternas match Barcelona – Real Madrid så kan en Spanien-fotbollsresa erbjuda mycket mer för fotbollsälskaren. Här är några exempel på vilka fotbollskarameller den som bokar fotbollsresa till Spanien har chansen att uppleva både i högsta divisionen La Liga och i de lägre spanska fotbollsdivisionerna:

Atlético Madrid

– andralaget i Madrid. Inte lika många titlar eller fans som Real Madrid, men ändå kokande stämning på hemmamatcherna och utan tvekan Spaniens kanske mest enögda fotbollspublik.

Athletic Bilbao

– baskernas lag, med en väldigt stark egen identitet. Tillät under många år enbart baskiska fotbollsspelare i laget. Idag har den mest fanatiska delen av identiten släppt, en fantastisk fotbollsresa!

Deportivo de la Coruña

– ett klassiskt spanskt fotbollslag från staden Coruña i regionen Galicien. Vann La Liga för 11 år sen men åkte i år ur högstaligan. Ändå ett klassiskt lag med anrik historia och således perfekt för en alternativ spansk fotbollsresa!

Espanyol

– andralaget i Barcelona. Inte lika många supportrar, men en fotbollsresa till Barcelona kan erbjuda fantastiska fotbollsupplevelser oavsett om det är Barca eller Espanyol som lirar.

Valencia

– även om många klubbar gör anspråk på att vara den tredje klubben i Spanien efter jättarna Barca och Real så är det nog Valencia som kommit närmast de senaste åren. En fotbollsresa till Valencia innebär en rejäl upplevelse i fotboll av världsklass i en av Spaniens vackraste städer.

Resa till Spanien: flygresa, hotell, matchbiljetter

Hur kommer man då enklast till skott när man bestämt sig för sin fotbollsresa? Spanien är ett av Europas största länder vilket gör att det är relativt enkelt att ta sig dit och prisnivån är också helt klart överkomlig. Flygbiljett för fotbollsresan hittar man exempelvis billigt via lågprisflyg som Ryan Air eller Norwegian, eller via biljetttjänster som Momondo.

Att hitta hotell till fotbollsresan i Spanien är också det relativt enkelt och billigt. Börja förslagsvis med Hotels.com för att hitta prisvärda hotell i de flesta städer i Spanien. Matchbiljetter hittar man antingen via respektive klubbs hemsida (till exempel Real Madrid eller Barcelona), eller via någon av de svenska arrangörerna för sportresor.

Lycka till med din fotbollsresa till Spanien! Kommentera gärna artikeln med egna tips eller frågor om fotbollsresor till Spanien.

Fotbollsresor till Spanien och La Liga

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *