Fotbollsresor till Bayern München

Fotbollsresa till Bayern München

Bayern München är ett topplag i Tyskland och i världen. De har en lång rad med stora fina vinster i olika turneringar samt har vunnit Bundesliga flera gånger. Det är ett färgstarkt lag och de har en stark lagkänsla i Bayern München. Det är som sagt ett världslag av rang! Se våra betting tips ifall Bayern München finns med där.

Arena: Allianz Arena

Kapacitet: 75 204

Hitta dit: Det lättaste sättet att ta sig till arenan är att åka tunnelbana. Från stationen Marienplatz är det endast 15 minuters resa med linje U6 mot Garching-Forschungszentrum. Hållplatsen närmast arenan heter Fröttmaning. Det är inte rekommenderat att åka bil till Allianz Arena.

Bayern München är Tysklands mest framgångsrika klubb genom tiderna. De har vunnit totalt 24 ligatitlar. Förra säsongen avgjorde de ligan redan i mars månad. De åkte dock på en rejäl törn i Champions League semifinalen mot Real Madrid.

Fotbollsresor till Bayern Munchen

Det får inte upprepas igen och i sommar förstärkte Pep Guardiola laget ännu mer. Allianz Arena som byggdes 2005 är en av Europas allra modernaste, stämningen här är helt fantastisk, ett måste för fotbollsälskare!

Edit: Nu är det inte längre Pep Guardiola som är tränare för laget.

Spelare att följa 2016/17: Manuel Neuer, Thomas Müller, Arjen Robben och Robert Lewandowski.

Om München

München är huvudstad i Bayern, Bavaria på engelska.

Du landar på en av världens bästa flygplatser (nummer 3 enligt en stor global enkät), och tar därifrån lätt S-Bahn, pendeltåget, in till Zentrum.

Sannolikt ligger ditt hotell i närheten av Hauptbahnhof eller Marienplatz. Vid Marienplatz ligger det berömda rådhuset. En Mittag eller Abendessen rekommenderas på Rathauskeller. Fantastisk miljö djupt nere i källarvalven med mycket Gemuetlichkeit.

Vid Marienplatz utgår gågator med mycket butiker. I Dezember är här också basen för en stor Weinachtsmarkt. Lägger man in ett besök på operan är det nära gångavstånd från Marienplatz. Väljer man en konsert i Gasteig, det nästan nya konserthuset, med till exempel symphonikerna, tar man U-bahn några hållplatser till Rosenheimerplatz.

Stora konserter ges ofta i Olympiahalle. Då tar man lämpligen U-Bahn några stationer till OlympiaZentrum.

Vill man besöka Tysklands största badanläggning kan man ta S-Bahn till Alte Erding och därefter cirka 20 minuters promenad alternativt taxiresa sista biten. En fotbollsresa för att se Bayern München är en magisk upplevelse och du har allt att vinna på att ta en resa till denna vackra och härliga stad där det verkligen går att uppleva allt man vill.

Fotbollsresor till Bayern München

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *