Fotbollsresor till England och Premier League

Fotbollsresa till England, fotbollens hemland

En fotbollsresa till England innebär en chans att uppleva fotboll och fotbollsstämning i absolut världsklass, från stormatcher i Manchester till heta London-derbyn mellan storlag som Arsenal och Chelsea, mot mindre uppstickare som Tottenham, West Ham och Millwall, till andra klassiker som Liverpool, Everton eller Leeds. Spela på matcherna och erhåll fina oddsbonusar!

En fotbollsresa till England innehåller helt enkelt något för alla fotbollssmaker, vare sig man vill se de absolut största fotbollsmatcherna i världen eller uppleva den speciella känslan på någon av Englands alla klassiska mindre arenor som finns i varenda engelsk stad med självaktning.

Fotbollsresans hemland England

Det går faktiskt att hävda att England är platsen där fotbollsresor som fenomen föddes. Det var här man regelbundet och i stora nummer började åka på bortaresor, något som snabbt spred sig över kontinenten och idag är en vital del av alla fotbollsälskande länder. En fotbollsresa till England är alltså en pilgrimsresa till det många menar är fotbollens hemland.

Fotbollsresor till England

Sedan är ju också England själva sporten fotbolls hemland, vilket märks på den vitala fotbollskulturen som tar stort utrymme i allt från massmedia till vardagsliv, pubar och handel. Det är tradition med engelska fotbollen och dess hängivna supporters.

Så börjar du resan till England

Här är några bra första steg att ta om du vill hitta en fotbollsresa till England eller något av de andra länderna i Storbritannien (Skottland, Wales, Nordirland):

Fixa resan via lågprisflyg som Norwegian eller RyanAir. Använd gärna en prisjämförelsetjänst som Flygresor.se. Matchbiljetter hittar du oftast enklast via klubbarna själva, oftast hos laget som har hemmamatch. Se alla lagen med länkar till deras hemsidor samt biljettpriser här.

Hotell bokar du via exempelvis Hotels.com eller genom att leta efter dem via en sökmotor. Du kan också anlita en sport-reseleverantör som syr ihop färdiga paket för resor till fotbollsmatcher, såsom Steve Perryman eller Eurotravel Sports. Blir oftast lite dyrare men är å andra sidan väldigt smidigt att köpa resan i ett och samma paket. Besök även vår diskussionssida för Fotbollsresor till England – ställ frågor och kom med tips till andra fotbollsentusiaster som vill resa till drömmatchen. Denna sida kommer att visas framöver här inne på sajten.

Från Stamford Bridge till St Marys

I England har fotbollen varit en viktig del av samhället och kulturen sedan 70-talet när det började sjungas rejält på engelska arenor, och än idag går det med en fotbollsresa till England att vara med om enorma upplevelser på allt från derbyn på Stamford Bridge till heta lokalrivaliteter som mellan Portsmouth och Southampton eller Crystal Palace och Brighton.

Fotbollsresan de allra flesta letar efter till att börja med brukar dock gälla någon av toppmatcherna i den högsta fotbollsserien – den oefterhärmliga Premier League. Det är här alla de stora stjärnorna spelar och det är den mest populära fotbollsserien i hela världen. Inte den bästa, men den mest populära bland fansen.

Fotbollsresor till England och Premier League

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *