Fotbollsresor till Italien och Serie A

Fotbollsresa till Italien – Serie A är livet

Fotbollsresa, Italien. Mycket mer än så behöver inte sägas. Allt om matchbiljetter, paketresor, hotell, flygbiljetter och annat matnyttigt för en lyckad Italienresa i fotbollens namn. Du skall ju självklart även spela på matcherna och få bästa oddsbonusar när du lägger dina bets.

Detta mytomspunna fotbollsland har sedan Gre-No-Lis dagar (Gunnar Gren, Gunnar Norddahl, Nils Liedholm som spelade i Milan på 40-50-talen) lockat svenskt intresse. När det gäller fotbollsresor är det nog bara England som kan konkurrera med Italiens fotbollskultur och intresse från svenska fotbollsresenärer.

Fotbollsresor till Italien har allt

Det som gör Italien så tilltalande som resmål för en fotbollsresa är antagligen det faktum att du dels har ett gäng riktigt stora klassiska klubbar, utspridda i olika städer, och nära dessa jätteklubbar finns det otaliga lokala lag som sträcker sig från halvstore till pyttesmå, men som alla lockar publik på sina hemmamatcher. I Italien gillar man fotboll och man håller på ett lag. Vissa mer än andra, men fotbollen är onekligen en livsstil.

Fotbollsresa från Milan till Napoli

Från legendariska storklubben Milan, idag kanske mest känd för en viss Zlatan Ibrahimovic, till enormt starka lokalpatriotiska laget Napoli från Neapel bjuder Italien på enorma möjligheter för fotbollsresor, billigt och rikt på upplevelser.

Fotbollsresor till Italien

I Milano samsas AC Milan och Inter om uppmärksamheten, två klubbar med ligaguld och europatitlar i bagaget. En fotbollsresa till Italien och Milano är något för alla fotbollsälskare att göra någon gång i livet, oavsett om man föredrar allsvenskan, Premier League eller italienska Serie A. Stämningen är enorm!

Roma och Lazio i huvudstaden

Huvudstaden Rom är ett annat givet mål för en italiensk fotbollsresa. De två lagen Roma och Lazio har inte samma framgångar på senare år som rivalerna från Milano eller Turin men fotbollskulturen är kanske mest levande i världen. Hundratusentals supportrar, spelare som brinner för sina klubbar och ett Rom-derby är en fotbollsresa utöver det vanliga.

I Turin finns ytterligare en storklubb – Juventus. Denna klubb lockar många till en fotbollsresa och det är inte konstigt med tanke på att den lockar många stora spelare och har en lång tradition av att vinna titlar.

Fotbollsresa Italien, billigt och enkelt

En fotbollsresa till italien behöver inte kosta skjortan. Med lite research och prisjämförelser kommer man långt då går det att hitta sin fotbollsresa billigt. Antingen kan man boka hela paketresor till Italien eller så sköter man bokningen själv och köper flygbiljett, hotell och matchbiljett på egen hand. Då ökar möjligheterna att skräddarsy sin fotbollsresa, men å andra sidan kräver det mer tid.

Fotbollsresor och flygbiljetter

Flygbiljetter för fotbollsresor till Italien hittar man enkelt, antingen via lågprisbolag som Ryan Air eller Norwegian, eller genom att använda en tjänst som Flygresor.se. Hotell inför fotbollsresan till Italien hittar man enklast via Hotels.com, de brukar ha många både billiga och mer lyxiga alternativ i just Italien. Matchbiljetter hittar man oftast relativt enkelt genom de italienska fotbollsklubbarnas hemsidor, till exempel AC Milan eller Juventus.

Kontroverser, från Berlusconi till uppgjorda matcher

Italien och fotboll är inte alltid ett okontroversiellt ämne. Vad sägs om de här bjudnötterna kring den mörka sidan av landet där fotboll ibland kanske går över gränsen för vad som kan anses okej:

Italiens välkände och ökände premiärminister Silvio Berlusconi som ägde fotbollslaget Milan. Numera är det investerare som gått in och äger Milan.  Under de senaste åren har tuffa lagar införts för inhemska fotbollsfans på fotbollsresor genom landet för att stävja vad politikerna menar är ökande fotbollsvåld.

För bara några år sedan sköts en ung Laziosupporter till döds av polis. Polisen dömdes senare till fängelse för dådet.
Rykten och avslöjanden om uppgjorda matcher är tämligen vanliga i Italien. Men trots allt detta, som ju är enstaka händelser i en annars fantastisk fotbollskultur, så är den typiske italienaren en hängiven fotbollssupporter, och fotbollsresor till Italien är ofta både billigt och bland det bästa du som fotbollsälskare kan uppleva.

Fotbollsresor till Italien och Serie A

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *