Fotbollsresor till Manchester United England och Premier League

Fotbollsresor till Manchester United

De som gör fotbollsresor till Manchester United återvänder ofta inom kort för att se ”Man Utd” lira igen. Få städer och klubbar lockar likt Manchester och i synnerhet United, men även lokalkonkurrenten City, när det gäller att göra en resa i fotbollens tecken. Spela på matcherna med bästa oddsbonusar!

Manchester United är en av världens absolut största och mest framgångsrika fotbollsklubbar och intresset för dem är enormt världen över. Här i Sverige är Manchester en mycket populär destination för fotbollsresor. Här är de bästa tipsen för hur du hittar en billig fotbollsresa till Manchester och Old Trafford för att se på Manchester United.

Staden Manchester

Att göra en Manchester United-fotbollsresa bör inte bara vara för att se på fotboll i världsklass. Även staden Manchester har mycket att erbjuda. Denna klassiska industristad, vissa skulle till och med kalla den industrialiseringens vagga, har en fantastisk puls och mycket spännande arkitektur.

Gamla industribyggnader i tegel möter moderna höghus och kreativ stadsplanering. ”Greater Manchester” har ungefär 2,6 miljoner invånare, och här stöter du garanterat på den säregna Manc-dialekten så väl som språk från Jordens alla hörn.

I stadens ”Northern Quarter” samlas mängder av butiker, barer och nattklubbar för den trendiga besökaren. Räkna med allt från butiker specialiserade på det senaste modet som bärs på Manchester United och Citys läktare, till barer och klubbar där du snarare kan höra skön musik från ”Madchester”-vågen än vanlig listpop.

Fotbollsresor till Manchester United

Fotbollsresa Manchester United

Det bästa sättet att göra en fotbollsresa billigt till Manchester United är att först och främst välja mellan att boka en paketresa eller att boka resan själv i olika steg. Så här går du till väga (först och främst bör du givetvis välja vilken Manchester United-match du vill se, här är hela spelschemat för Manchester United):

Se över de olika paketerbjudanden som finns för fotbollsresor till Storbrittanien och Manchester. Välj det som passar dig bäst. Ofta blir en paketbokning något dyrare men du slipper å andra sidan lägga tid och energi på en egen lösning. Om du vill sy ihop din egen fotbollsresa är Momondo.com en bra plats att starta på för att hitta flygpriser.

För att hitta billiga och bra hotell centralt i Manchester är Hotels.com och Hotwire.com ypperliga platser att börja leta på.
Matchbiljetter till Manchester United hittar du antingen genom klubben (www.manutd.com) eller en biljettåterförsäljare.
Åk dit, och njut av fantastisk fotbollsstämning: https://www.youtube.com/watch?v=QCV7eQEjiFk

Fakta om Manchester United

Ligatitlar (år): 1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1965, 1967, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2011.

Tränare säsongen 2017/2018: José Mourinho

Hemmaarena: Old Trafford

Rivaler: Liverpool är den absolut största rivalen och de båda klubbarna har tyckt illa om varandra sedan Manchester byggde en kanal vilket gjorde än mängder av Liverpool-bor (”scousers”) blev av med jobben som istället togs av ”Mancs”. Därför är det något ovanligt så att matcherna mellan städerna Liverpool och Manchester oftast är större än derbyna i respektive stad (Manchester United-Manchester-City och Liverpool-Everton). På senare år har storklubbarna i London, Arsenal och Chelsea, seglat upp som stora rivaler i både Premier League och Europa.

Mest kända spelare genom tiderna: George Best, Bobby Charlton, Eric Cantona, Denis Law, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Roy Keane, Duncan Edwards, Peter Schmeichel, Bryan Robson, David Beckham. Tyck gärna till i kommentarsrutan längst ner om dina egna favoriter i Man U!

Historia Manchester United

Manchester United bildades 1878 och debuterade i engelska ligasystemet 1892. Då hette man dock Newton Heath FC vilket hängde kvar tills man fick sitt nuvarande namn – Manchester United FC – 1902.

Sedan dess har klubben varit en maktfaktor i engelsk och internationell fotboll. Många undrar hur en klubb från en industristad i norra England kunnat lyckas så bra med att locka såväl superstjärnor som fantastisk publik, och oavsett vad svaret är så måste man anse att ”Man U” är en framgångssaga utöver det vanliga.

Man har vunnit ligan 19 gånger och FA-cupen 11 gånger. Dessutom har United tagit hem Champions League tre gånger och gamla Cupvinnarcupen en gång. Nu även Europa League med Zlatan i laget.

”The Busby Babes” – fotbollstragedin

Ett viktigt och tragiskt datum i Manchester Uniteds historia är flygolyckan i München 1958 då sju spelare omkom när ett plan sladdade av landningsbanan. LAget kallades då ”The Busby Babes” efter tränaren Matt Busby, och referenser till ”Busby Babes” ‘är idag vanliga i sånger från Manchester Uniteds supportrar på både hemma- och bortaplan.

På senare år har en del av supportrarna vänt sig mot klubbens ägare Malcolm Glazer vilket ledde till att en utbrytarklubb skapats – FC United of Manchester. Denna klubb har startat om långt ner i ligasystemet och har supportrar som ledsnat på hur United styrs. Många Manchester United-supportrar visar sitt missnöje mot hur klubben sköts genom att bland annat bara följa Man U på bortaplan, eller genom att bära klubbens gamla färger, gult och grönt.

Vad tycker du om Manchester United? Har du gjort en fotbollsresa dit? Berätta i kommentarsrutan! Läs gärna mer om att göra fotbollsresa till England, eller särskilt till Premier League, eller bästa tipsen för att hitta billig fotbollsresa till Italien, eller varför inte en tripp till Spanien och La Liga.

Fotbollsresor till Manchester United England och Premier League

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *