Tuchel uppmanar Lukaku att ha tålamod med Chelseas taktik

Chelseas huvudtränare Thomas Tuchel vägrar att ändra sin spelstil för att passa anfallaren Romelu Lukaku och insisterar på att ”vi kan inte bara spela som Inter”. Lukaku orsakade uppståndelse i en kontroversiell intervju som släpptes under torsdagen och fredagen, som ursprungligen spelades in för tre veckor sedan, då han uttryckte sitt missnöje med sin nuvarande status i Chelsea.

Vi kan inte bara spela som Inter säger Tuchel

Han talade också glödande om den tidigare huvudtränaren Antonio Conte, som han arbetade med i Inter, samtidigt som han avslöjade att han skulle vilja återvända till Serie A-klubben en dag. Tuchel straffade Lukaku för sina kommentarer genom att ta bort honom från sin trupp inför mötet med Liverpool innan paret höll samtal i måndags och de såg ut att lägga saken åt sidan dagen därpå.

Lukaku har bett om ursäkt

Lukaku har sedan dess gått ut och bett om ursäkt till alla inblandade i Chelsea, kanske till Tuchels lättnad, men tysken insisterade på att han inte kommer att ändra sin spelstil bara för att passa anfallaren. På frågan om Lukakus kommentarer om Conte och Chelseas spelstil sa Tuchel: ”Det fungerar åt båda hållen och vi gör det med varje enskild spelare, vi har en viss formation och principer för hur vi spelar.

”Jag känner att han är mer otålig än något annat, han vill vara mer involverad och ha stora chanser mer. ”Det är svårt för honom att acceptera att gräset ibland inte växer snabbare när man klipper det – vid varje övergång måste man acceptera att det sker en förändring av miljö, kultur, klubb och lagkamrater.

chelsea

Annan spelstil och annan liga

”Det är en förändring av spelstil och det är en förändring av ligan, han är inte den första spelaren som tar lite tid – han gjorde redan mål medan han etablerade sig, men vi anpassade oss fortfarande till varandra.

”Vi kan inte bara spela som Inter spelar och hoppas att det ska få fram det bästa ur Romelu. De hade en fantastisk säsong eftersom Conte är en fantastisk tränare.

”Men jag tror att det system han spelade i Inter inte bara passade Romelu och den andra anfallaren Lautaro Martinez, det passade också hela truppen. Om du inte har fem försvarare kan du inte spela med en back fem, så enkelt är det.

Gjorde många mål i Inter

”Tränarna gör vad de måste göra, Conte spelade i 3-5-2 i uppbyggnaden i Chelsea och 3-4-3 i Inter. Uppenbarligen anpassar han sig till sina spelare och därifrån implanterar han sina idéer – det är precis vad jag också gör.” Belgaren gjorde 47 mål på 72 ligauppdrag med Conte i Inter – hans bästa siffra under någon manager – vilket ger en avkastning på 0,72 mål per 90 minuter.

Det kan jämföras med 0,54 mål per 90 minuter för Chelsea på hans 13 matcher sedan han återvände, där anfallaren ännu inte har assisterat till ett mål.

Tuchel är hård men rättvis i sitt arbete

Men Tuchel tillade att ingen spelare som arbetar under hans ledning kommer att behandlas annorlunda än de andra, och han och hans backroompersonal förstår att det är deras uppgift att maximera potentialen hos sina stjärnor. ”Det är förstås upp till oss att ta fram det bästa ur honom, hitta rätt position för honom och de rätta kontakterna för att förstå vilka rörelser och spelstilar som passar varandra”, fortsatte han.

”Detta är vad vi gör för varje enskild spelare, det spelar ingen roll om spelaren är dyr eller en free agent, eller om han är gammal eller ung, det förändras inte.

”I slutändan ligger det på spelaren, vi kan bara hjälpa honom att uppfylla sin potential. Ibland går det snabbare eller långsammare, men alla gör sitt allra bästa för att ta fram den fulla potentialen – vi är fortfarande övertygade om att det finns utrymme för förbättringar.

Tuchel är ett proffs som manager

”Det var därför jag blev överraskad, jag känner inte att han är olycklig, inte alls. Jag blev inte alls förolämpad som tränare, därför ser jag ingen stor förändring i vårt förhållande komma.” Chelsea möter Contes nya lag Tottenham på onsdag när paret drabbar samman i EFL Cup-semifinalens första del på Stamford Bridge.

Faktum är att Conte tidigare ledde Blues mellan 2016 och 2018 och vann Premier League och FA-cupen, och Tuchel var otroligt berömd för den italienske managern.

Conte är även han framgångsrik som tränare

”Han sätter dem i positioner där de är trygga så att de kan uppfylla sin potential, det är vad Antonio Conte gör på hemmaplan med en enastående effekt”, fortsatte han. ”Jag har inget annat än respekt för honom och jag älskar verkligen att se hans lag spela, det blir ett nöje att spela mot honom. Vi är fullt medvetna om hur framgångsrik han var med Chelsea, jag tvivlar inte på hur framgångsrik han kommer att bli med Tottenham.

Tottenham blir ingen enkel match

”Jag träffade honom en gång i en vänskapsmatch och vi hade ett trevligt samtal under uppvärmningen. Han vet att jag uppskattar mycket vad han gör, hans stil och all hans energi i sitt lag. ”Du kan tydligt se det i alla klubbar som han arbetar, du ser att det är ett Conte-lag eftersom de försvarar och attackerar med all intensitet.

”Hans lag är väldigt svåra att slå, det har alltid varit så här och det kommer att vara så på onsdag.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *