Conte: Chelsea är mer redo att vinna troféer än Spurs

Tottenham-bossen Antonio Conte anser att hans tidigare lag Chelsea är ”mer redo” att vinna troféer än hans nuvarande arbetsgivare. Det återstår ju såklart att se detta när lagen möts nu i kommande match. 

Conte styr numera Tottenham

Conte återvände till London i början av november och är fortfarande obesegrad i åtta ligamatcher sedan han kom hit, vilket har lett till att Spurs ligger på sjätte plats och bara två poäng bakom fjärdeplacerade Arsenal, samtidigt som han fortfarande har två matcher i ryggen.

Den förre Inter-chef tränaren ledde också till en 2-1-seger i EFL Cup-kvartsfinalen mot West Ham, vilket innebär att Spurs nu ska möta Thomas Tuchels lag i en dubbelmatch om en plats i finalen på Wembley.

Conte tror gott om Chelsea

Spurs har gått vidare från sex av sina senaste åtta semifinaler i EFL Cup, och misslyckades endast 2006-2007 mot Arsenal och 2018-19 mot Chelsea, men Conte anser att hans tidigare klubb är bättre förberedd för framgång för närvarande.

”Jag tror att för alla är det alltid väldigt viktigt att vinna troféer – för klubben, för spelarna, för ledarna”, sa Conte till reportrar på måndagens presskonferens före matchen.

tottenham

”Å ena sidan måste jag säga detta. Å andra sidan tror jag att man måste bygga för att vinna troféer. Man kan vinna troféer genom att tala och säga att man vill vinna. Men sedan måste man vara bra och bygga något som är redo att vinna.

”Jag tror att Chelsea just nu är mer redo än vi att vinna. De vann förra säsongen Champions League.

Conte tycker att Tottenham har en bit kvar

”Jag tror att vi har mycket utrymme för förbättring, för att vara ett lag med en ambition att vinna. Då kommer vi helt säkert att göra allt för att nå finalen i den här trofén.

”Men jag upprepar: att använda detta verb eller ord ’att vinna’ är enklare än att vinna, för för att vinna måste man bygga något viktigt, vara solid, ha en viktig trupp. Sedan är man redo att vinna.”

Conte hade en fruktbar tid i ledningen för Chelsea och ledde Blues till Premier League-titeln 2016-17 under sin första säsong vid rodret innan han triumferade i FA-cupen säsongen därpå.

Därefter gick han till Inter, där han återigen vann en ny ligatitel när han avslutade Nerazzurris 10-åriga väntan på Scudetto, innan han återvände till England för att leda Spurs.

Conte är kontent med sina framgångar hittills

Efter många framgångar i olika länder och med många lag anser Conte att han inte har något att bevisa när han förbereder sig för att återvända till Stamford Bridge i den första delen av semifinalen på onsdag.

”Jag måste tacka Chelsea eftersom de gav mig möjligheten att arbeta i England och få mina första erfarenheter i England”, tillade han. ”Nu är jag förvisso Tottenhams manager och jag vill ge den här klubben 100 procent och mer för att försöka förbättra laget.

”Det kommer att bli bra och jag kommer säkerligen att ha känslor att komma tillbaka till Stamford Bridge. Vi gjorde ett riktigt bra jobb och jag tror att i min position får jag inte bevisa något för någon. ”Jag är en manager som har erfarenhet och fortsätter att ha erfarenhet i min karriär och gör viktiga jobb i andra lag.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *