Conte: Tottenham utnämnde mig som en signal om avsikt för Kane

Antonio Conte betecknade sin utnämning till Tottenham som en signal till konkurrenterna och till Harry Kane. Kane fick en tuff start på säsongen 2021-22 och gjorde bara ett mål på sina första 13 ligamatcher efter att han till synes fått huvudet omslaget i intresse från Pep Guardiolas Manchester City.

Conte lyfte Tottenham och Kane

Spurs, utan sin talisman Kane som skjuter, led i ligan och låg nia efter fem toppförluster på sju matcher innan den tidigare Inter-cheftränaren tog över i kölvattnet av Nuno Espirito Santos avsked. De har sedan dess verkat återupplivade under Conte, som satte och sedan utökade ett klubbrekord när han fortfarande är obesegrad i sina åtta första ligamatcher.

Det är en serie som har fört Tottenham till sjätte plats, två poäng bakom fjärdeplacerade rivalerna Arsenal, samtidigt som de fortfarande har två matcher i ryggen.

Kane har också börjat hitta nätet och har gjort tre mål på sina fyra senaste Premier League-matcher, och Conte beskrev hur Spurs inställning till sin anfallare under intresset från City visade att de vill bygga något speciellt.

tottenham

Harry blev kvar i Tottenham

”Jag följde situationen kring Harry och jag har sett vad som hände och vad som kunde hända”, sade han. ”Klubben beslutade att behålla Harry i laget och det var ett bra val av ägaren. ”Man visar att man vill fortsätta att bygga något viktigt kring en av de bästa spelarna i laget.

”Harry är en spelare i Tottenham och fortsätter att vara en av de bästa i laget. Han är en referenspunkt i omklädningsrummet. ”Jag tror att Tottenham ville ta hit mig för att skicka en signal utåt och även till våra spelare.”

Har vunnit Golden Boot 3 gånger

Den engelske kaptenen har vunnit Premier Leagues Golden Boot-pris tre gånger men har aldrig lyft någon trofé med Spurs under sin tid i klubben. Frågor har väckts om huruvida anfallaren kommer att jaga silverpjäser och lämna sin barndomsklubb, även om Conte menar att han förstår varför Kane ännu inte vill gå vidare.

”Ja, jag förstår Harrys situation eftersom det är klart att när man avslutar sin karriär kan man se sina framträdanden och laget där man spelade, men samtidigt är det också rätt att se vad man har vunnit”, fortsätter han.

Harry ville stanna och bygga vidare i Tottenham

”Jag tror att detta är viktigt för toppspelare eftersom det ibland händer att viktiga spelare avslutar sin karriär med ett par titlar och andra under dem har fler. ”Vi talar om en riktigt bra person och en bra människa. Detta är det viktigaste, jag kände till situationen i somras men sedan när Harry bestämde sig för att stanna hade jag hittat en spelare som var helt engagerad i projektet.

”Jag är glad att ha honom i mitt lag, vi pratar om en toppspelare och en toppanfallare. Han känner väl till min åsikt men jag upprepar att jag är väldigt glad över att arbeta med honom.”

Conte har hittat något bra att bygga vidare på

Conte hoppas att Kane kan blåsa Spurs förbi sitt tidigare lag Chelsea i semifinalen i EFL Cupen när det första mötet äger rum på onsdag. Båda Contes tidigare två förluster i tävlingen har kommit mot Londonlag, förlust mot West Ham 2016-17 och mot Arsenal över två ben i semifinalen 2017-18.

Även om Spurs har gått vidare från sex av sina åtta senaste semifinalmatcher i EFL Cup, anser Conte att det finns ett omfattande återuppbyggnadsarbete att göra efter Mauricio Pochettinos avgång, som ledde Tottenham till Champions League-finalen 2018-19.

”Jag måste vara ärlig, om vi måste jämföra detta Tottenham och tidigare tror jag att Tottenham tidigare var ett lag med många spelare med mer erfarenhet i ligan”, tillade han. ”De hade bra momentum i det förflutna för att försöka vinna något. Nu tror jag att vi befinner oss i ett ögonblick när vi börjar om igen.

Måste höja sig och ha rätt attityd

”Vi förlorade många spelare och nu finns det unga spelare som man måste vänta. För att få rätt mentalitet, för att vinna måste man ha rätt mentalitet. ”Det betyder att du måste vara fokuserad varje dag. Du måste tänka fotboll mer än två eller tre timmar per dag.

”Du gör dig själv till en vinnare men du behöver tid och människor som överför dig rätt känsla och tankar varje dag – men du behöver tid. ”Jag tycker att Mauricio gjorde ett fantastiskt jobb då han tog en grupp unga spelare och de växte och blev en utmanare om titeln. Jag minns att de i Chelsea kämpade till slutet med oss och Leicester [City].

”Nivån nu har sjunkit lite då spelare lämnat och nu måste vi försöka ha tid och tålamod för att bygga upp en bra situation igen.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *