Tottenham 3-1 Morecambe: Rena förskräckelsen

Spurs överlever en stor FA Cup-skräck efter Lucas och Kane

Tottenham överlevde en stor skräll hemma mot tredjeklassiga Morecambe när de kom från bakom för att vinna med 3-1 och avancera till fjärde omgången av FA Cupen. Antonio Conte ställde upp med en okänd elva som visade åtta ändringar från EFL Cup-förlusten mot Chelsea i mitten av veckan, och Spurs hamnade i underläge efter Anthony O’Connors avslut från nära håll.

Okänd startelva för Tottenham

Spursbossen Conte, som har nått finalen under sina bara två tidigare säsonger i tävlingen, vände sig till Harry Kane och Lucas Moura med drygt 20 minuter kvar. Tottenham kvitterade kort därefter genom Harry Winks tillfälliga frispark och Lucas fullbordade comebacken i den 85:e minuten, innan Kane nätade för att besegla en nervös genomgång.

tottenham

Tottenham låg under

Matt Doherty, en av tre Spurs-spelare som behöll sin plats i laget tillsammans med Ben Davies och Japhet Tanganga, styrde mot stolpen från en spetsig vinkel i en livlig inledning. Men Tottenham hamnade i underläge efter 33 minuter när gästernas kapten O’Connor från sex meter volleyade Alfie McCalmonts instickande hörna förbi Pierluigi Gollini.

Spurs blev utbuade i paus men Conte avstod från att sätta in Kane för värdarna, som var nära genom ett skott från Dele Alli som Trevor Carson skickligt tippade över.

Spurs kvitterar

Ryan Sessegnon drog sedan utanför från ett bra läge, efter att Alis straffansökan vinkats bort, vilket fick Conte att ta in Kane, Lucas och Oliver Skipp. Det väckte lite liv i hemmalaget, och Carson missbedömde Winks frispark från nära den vänstra sidlinjen när Spurs kvitterade.

Kane avslutar målprotokollet

Lucas gav Tottenham ledningen för första gången när brasilianaren fångade Ryan McLaughlin i bollinnehav, sprang sig fri och rundade Carson för ett enkelt avslut i tomt mål. Kane, som missade en stor chans med huvudet före Lucas avgörande mål, lade till en tredje för Spurs med ett smart avslut bortom den förtvivlade Morecambe-målvaktens räckvidd.