Sanchez: Vill alltid spela – Mera speltid i Inter

”Jag vill alltid spela” – Coppa-hjälten Sanchez vill ha mer speltid i Inter. Inters anfallare Alexis Sanchez serverade en påminnelse om sin talang innan han uttryckte frustration över bristen på möjligheter under Simone Inzaghi den här säsongen. Sanchez gjorde en inspirerande insats när Nerazzurri svarade på derbyförlusten mot Milan med en 2-0-seger mot Roma och avancerade till Coppa Italias semifinal.

Snyggt mål från 25 meter

Efter att Edin Dzeko öppnat målskyttet på San Siro, fastställde den chilenske landslagsmannen Sanchez segern med ett våldsamt 25-metersmål i mitten av den andra halvleken. Den före detta anfallaren från Barcelona, Manchester United och Arsenal noterade också 13 kryss och fem viktiga passningar.

Sanchez gjorde sitt 23:e framträdande för säsongen i alla tävlingar, men bara sin sjätte startelva. Samtidigt som han erkände att laget måste komma först, talade han om sin frustration över att främst behöva nöja sig med cameos. Han sade: ”Jag vill alltid spela. Ju mer jag spelar, desto bättre känner jag mig. Jag vill göra det bästa för laget, det är svårt att spela fem eller tio minuter och göra bra ifrån sig.”

Med tanke på Inters nuvarande omständigheter sa Sanchez till Sport Mediaset: ”Vi vet att vi spelade bättre än Milan i derbyt, men vi borde inte ha gjort de där misstagen.

Inter fotboll

Inter ligger i toppen av Serie A

”Vi håller oss lugna eftersom vi fortfarande ligger i topp [i Serie A] och vi vill fortsätta på vår väg.” Samtidigt uttryckte Inzaghi sin glädje över sina spelares reaktion på helgens besvikna nederlag mot Milan. Inters huvudtränare sade: ”Pojkarna var väldigt bra, det var ingen lätt match. Roma är ett kvalitetslag med en utmärkt trupp. Vi kontrollerade planen mycket bra och förtjänade [att nå] den här semifinalen.

”Jag gratulerade pojkarna för att spela en match med så stark personlighet två och en halv dag efter bakslaget i derbyt var inte lätt.” Den enda sura anteckningen för värdarna var en fotledsskada som försvararen Alessandro Bastoni ådrog sig under den första halvleken.

Inzaghi hoppas att en eventuell tid på sidlinjen för den italienske landslagsmannen blir minimal. ”Jag hoppas att det inte är något allvarligt”, sade Inzaghi. ”Läkarna kommer att göra de nödvändiga kontrollerna, vi hoppas att vi inte ska förlora honom för länge eftersom han verkligen är för viktig för oss.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *