En väckarklocka: Real Madrid spelade som det var semester

Ancelotti säger att tomma Real Madrid spelade som om de var på semester

Carlo Ancelotti tog en känga av en dämpad insats från Real Madrid i 1-0-förlusten mot Getafe och sa: ”Det verkar som om vi stannade på semester en dag till.” Madrids huvudtränare sa att det inte fanns någon anledning till ”drama eller tragedi” med tanke på att hans lag fortsätter att bränna en väg i toppen av La Liga.

Chockförlust för Real Madrid

Chockförlusten på Coliseum Alfonso Perez var dock ett bedrövligt sätt att inleda 2022 för huvudstads-titanerna, som försöker att avlägsna sig från grannarna Atletico Madrid som spanska mästare. Det var andra gången på tre säsonger under Ancelotti, som utnämndes i juni för en andra period med Los Blancos, som Madrid förlorade sin öppningsmatch för ett kalenderår.

Det tidigare nederlaget kom mot Valencia på Mestalla i januari 2015, då en 2-1-förlust satte stopp för en rad av 22 raka segrar. Den här gången hamnade Madrid i underläge redan efter nio minuter när Eder Militao blev påkommen med en slösaktig situation på kanten av straffområdet av Enes Unal, som sköt förbi Thibaut Courtois.

real madrid

Nära att kvittera

Luka Modric, Casemiro och stjärnanfallaren Karim Benzema var nära att hitta en kvittering, men ett grymt Getafe höll sig kvar för poängen. ”Vi hade en reaktion under de första 10 minuterna efter målet, sedan var vi nervösa och förlorade bollar och dueller”, sade Ancelotti.

”Jag tycker inte att det finns så mycket att säga om den här matchen. Det verkar som om vi stannade på semester en dag till. ”Det verkade inte som det lag som avslutade året: mindre koncentration, mindre engagemang. Vi förtjänade inte att vinna, men vi förtjänade inte heller att förlora.

Ancelotti tyckte de spelade dåligt

”Vi gav bort ett mål och förlorade. Det är en väckarklocka. Vi spelade inte bra och det finns inga ursäkter.” Den förre Chelsea- och Milanchefen hade inte förväntat sig en så blek uppvisning från sitt lag, efter att ha observerat att de såg pigga ut på träning.

Och han accepterade att det inte heller var hans bästa dag som tränare och sade: ”Tränaren kan också ha varit på semester i dag.” Den italienske chefen Ancelotti tillade: ”Vi möter detta nederlag utan dramatik eller tragedi eftersom vi fortsätter att vara ledare.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *