Oddsfavoriterna i EM 2020

Sommaren 2020, är det dags för det sextonde Europamästerskapet i fotboll för herrar. Upplagan skiljer sig från tidigare år på flera sätt. Bland annat kommer värdskapet att fördelas mellan tolv arrangörsstäder, vilka kommer att dela på gruppspelen och slutspelet. Det är också första gången som sexton lag från UEFA:s nationsliga, Nations League, kommer att mötas i ett kvalspel för att kämpa om de fyra sista EM-platser.

Gruppfördelningen till EM

20 av de 24 deltagande nationerna är redan klara. De sista fyra nationerna kommer att bestämmas mellan den 26 och 31 mars. Då spelas Playoff i Nations League och den bästa nationen från de fyra grupperna ges en biljett till EM. Gruppfördelningen ser ut som följande:

I grupp A möts: Bulgarien, Island, Rumänien och Ungern.
I grupp B möts: Bosnien och Hercegovina, Irland, Nordirland och Slovakien.
I grupp C möts: Israel, Norge, Serbien och Skottland.
I grupp D möts: Georgien, Kosovo, Nord-Makedonien och Vitryssland.

Under själva EM kommer gruppspelet att bestå av totalt sex grupper. Hittills är grupp A och grupp B klara. Resterande grupper, C-F, väntar på vinnarna från Playoff. Sverige hamnade i grupp E, som anses vara en relativt enkel grupp. Grupp F har i sin tur dubbats till ”dödens grupp”.

Grupp A: Italien, Wales, Schweiz och Turkiet
Grupp B: Belgien, Finland, Danmark och Ryssland
Grupp C: Nederländerna, Ukraina, Österrike och vinnaren från Playoff grupp D.
Grupp D: England, Tjeckien, Kroatien och vinnaren från Playoff grupp C.
Grupp E: Sverige, Spanien, Polen och vinnaren från Playoff grupp B.
Grupp F: Frankrike, Portugal, Tyskland och vinnaren från Playoff grupp A.

Europamasterskap 2020

Viktiga datum

EM kommer att spelas mellan den 12 juni och 12 juli i totalt tolv städer. Matcherna kommer att spelas i Rom, Baku, Sankt Petersburg, Köpenhamn, Amsterdam, Bukarest, London, Glasgow, Bilbao, Dublin, München och Budapest.

Sverige kommer att spela alla sina gruppmatcher i Bilbao och Dublin, medan finalen och semifinalerna kommer att spelas på Wembley i London. Sverige spelar sin första match den 15 juni. Detta har mottagits positivt av förbundskaptenen Janne Andersson, eftersom det kommer att ge dem mer tid för att förbereda sig. Deras första match spelas mot Spanien i Bilbao.

Bettingbolagens förhandsfavoriter

Portugal är de nuvarande Europamästarna, efter att de besegrade Frankrike i EM 2016. De är däremot inte förhandsfavoriter att vinna mästerskapet igen. Enligt oddsen är det istället England och Frankrike som är förhandsfavoriter med oddsen 5.0 respektive 6.0. Portugals vinstodds är 15.00.

Betta på flera spelformer

Under stora mästerskap som EM går det att betta på flera spelformer. Redan nu går det att spela på vinnarna i respektive grupp, vem som blir den bästa målskytten och vilka som kommer att nå finalen. Väljer man att spela på fotboll med Betfair går det även att spela på vilka nationer som tar sig vidare från Playoff. Bosnien och Hercegovina har det bästa oddset på 2.38. Efter dem kommer Ungern med oddset 2.50, Serbien med 2.63 och som fjärde nation, Norge, med oddset 2.75.

Europamasterskapet 2020

Först i april blir det klart vilka nationer som kommer att göra upp om vem som blir Europamästare 2020.
Tyskland och Spanien har tagit tre titlar var, vilket är det högsta hittills. EM 2020 kan mycket väl bli året någon av dem tar sin fjärde titel, eller så kan det bli en helt ny Europamästare som kröns.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *