Klopp ”mycket positiv” om Salahs kontraktssituation

Jurgen Klopp är övertygad om att Mohamed Salah kommer att skriva på ett nytt kontrakt med Liverpool mitt i spekulationerna kring anfallarens framtid. Salah, som för närvarande är på landslagsuppdrag med Egypten i Africa Cup of Nations, gav nyligen en intervju till GQ där han uppgav att han inte ber om ”galna” pengar under förhandlingarna och tillade att han vill stanna men att beslutet ligger hos klubben.

Klopp vet att Salah vill stanna i Liverpool

Vid en presskonferens inför torsdagens semifinal i EFL Cups semifinal mot Arsenal fick Klopp frågan om Salahs intervju och om han var orolig för att stjärnan inte skulle skriva på igen, med bara 18 månader kvar på sitt nuvarande avtal på Anfield.

”Jag vet att Mo vill stanna. Vi vill att Mo ska stanna. Det är där vi befinner oss”, sade Klopp till reportrar. ”Dessa saker tar tid. Jag tycker att det är på en bra plats. Jag är väldigt positiv till det. ”Det finns inget att oroa sig för, det är en normal process. Han har ett kontrakt här för den här säsongen och nästa säsong. Allt är bra.”

Liverpool

Covid test under kritik inför flera matcher i England

Klopp fick också frågan om hans kommentarer efter segern mot Shrewsbury Town i FA-cupens tredje omgång i söndags om att hans spelare hade lämnat in ”falskt positiva” COVID-19-tester, vilket ledde till att första delen av det oavgjorda mötet med Arsenal som skulle ha spelats förra veckan sköts upp.

Liverpool begärde att matchen på Emirates Stadium skulle skjutas upp med två veckor på grund av ett COVID-19-utbrott i klubben som ledde till att träningsområdet stängdes i 48 timmar.

Men den tyske tränaren verkade antyda att många av dessa fall visade sig vara falskt positiva, och endast Trent Alexander-Arnold återkom med ett annat positivt resultat efter nya tester.

Flera test för att vara på säkra sidan

”Du får ett positivt test, och när du sedan gör ett nytt test en dag, en och en halv dag senare, får du ett resultat som gör att det verkar vara ett falskt positivt test eftersom det här testet var negativt”, förtydligade han. ”Det ändrar ingenting för din karantän eller vad som helst, men om du behöver veta måste du göra ett tredje test.

”Mellan det första och andra, och det andra och tredje testet kan du inte använda spelarna, så det är så reglerna är. ”Om du får ett tredje test och det är negativt också, så är det så. Det var nu fyra dagar senare, så vi kunde inte göra något annorlunda. När vi fick de positiva testerna var vi tvungna att överväga att detta var det rätta resultatet.”

Flera spelare tillbaka efter skada

Klopp bekräftade att Alexander-Arnold är tillbaka i träning tillsammans med Alisson, men Thiago Alcantara och Divock Origi är fortfarande skadedrabbade. Han hade också en positiv uppdatering om statusen för Harvey Elliott, som inte har spelat sedan han fick en fraktur på fotleden i 3-0-segern mot Leeds United i september.

”Harvey Elliott ser väldigt lovande ut på planen nu”, sade Reds-bossen. ”Han har inte tränat med laget ännu, men jag tror inte att han är alltför långt ifrån lagträning. ”Det han gör just nu ser riktigt bra ut.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *