Haaland: Stor press på honom vad gäller transfer

Erling Haaland har uppgett att ett beslut om hans framtid kommer att tas snart, och 21-åringen hävdar att Borussia Dortmund sätter press på honom att ta ett samtal. Haaland gjorde sitt 14:e och 15:e Bundesligamål för 2021-22 i fredags, i en 5-1-seger mot Freiburg.

”De har satt stor press på mig” – Haaland ska snart fatta beslut om Dortmunds framtid

Den segern lyfte Marco Roses Dortmund-lag till tre poäng från Bundesligaledarna Bayern München, som är i aktion på lördag. Över 2021 är det bara Robert Lewandowski (58) som gjort fler mål än Haaland (43) i alla tävlingar, av spelare i Europas fem stora ligor.

Haaland har konsekvent kopplats samman med en flytt från Dortmund, och hans agent Mino Raiola flirtar regelbundet med Europas elitklubbar.

Dortmund

Haaland har intresse från alla toppklubbar i Europa

Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Chelsea, Manchester United och Manchester City sägs alla vara intresserade, och anfallaren uppges ha en friköpsklausul på 75 miljoner euro i sitt kontrakt som kommer att aktiveras i slutet av säsongen.

Haaland har hittills hållit tyst om sitt nästa steg men i en intervju med Viaplays reporter Jan Aage Fjortoft efter fredagens match bekräftade ynglingen att han snart skulle fatta ett beslut.

Och det verkade som om Haaland lade ansvaret tillbaka på Dortmund och hävdade att klubben har utövat press på honom under en längre tid.

Dortmund har pressat Haaland senaste tiden

”De senaste sex månaderna har jag valt att inte säga något av respekt för Dortmund, men nu har klubben börjat pressa mig att fatta ett beslut, men allt jag vill göra är att spela fotboll”, sade han. ”Men de pressar mig att ta ett beslut nu om min framtid. Så det betyder att jag måste fatta ett beslut snart.

”De har börjat sätta stor press på mig, det måste jag acceptera. Jag har valt att inte säga något av respekt för klubben och fansen. Men nu kommer mycket press från klubben, så nu är det dags att sätta igång.

Haaland vill fokusera på själva fotbollen

”Det här är vad de vill ha. Det betyder att saker och ting kommer att hända nu. Jag har sagt från början att jag vill fokusera på fotbollen eftersom det är då jag är som bäst, inte när andra saker kommer i åtanke. Så ja, nu när de har satt press ett tag är det dags att få igång saker och ting.

”Inte nu, för vi är mitt i en svår period med många matcher. Allt jag vill göra är att spela fotboll, men det kan jag inte göra nu.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *