Speltips Chelsea vs Tottenham 2022 PL

Chelsea möter för tredje gången på fjorton dagar och välkomnar Londonrivalerna Tottenham till Stamford Bridge på söndagseftermiddagen. Det kommer bli en tuff match. jag tror att Chelsea vinner och att båda lagen kommer att göra mål. Man vet ju aldrig, men det skall som sagt bli en spännande och rolig match att se. 

Speltips idag

Chelsea

Även om Chelsea har fått en hel del beröm sedan Thomas Tuchel kom till klubben för tolv månader sedan, har de regerande Europamästarna haft en svacka i Premier League på senare tid. Den förre Borussia Dortmund-chefen har inte lyckats få upp någon fart när de fick nöja sig med 1-1 i Brighton tidigare i veckan, och han har också sett alla chanser till en titelkampanj gå upp i rök.

Efter vad som såg ut som en avgörande 1-0-förlust på bortaplan mot Manchester City förra helgen ligger västra London nu 12 poäng bakom Pep Guardiolas bortaspelare. Det bör noteras att Chelsea bara har vunnit en av sina sju tidigare Premier League-matcher, en svit som sträcker sig tillbaka till den 11 december. Men trots sina problem i toppstriden de senaste månaderna kommer Tuchels mannar att stärkas av sin framgång mot Spurs under de senaste fjorton dagarna. Efter en 2-0-seger på Stamford Bridge säkrade söndagens värdar sin plats i finalen av årets EFL Cup med en 3-0-seger mot lokalrivalerna.

chelsea

Lagnyheter

Chelsea får återigen klara sig utan den defensiva kvartetten Trevoh Chalobah, Ben Chilwell, Andreas Christensen och Reece James.

Dessutom är målvakten Edouard Mendy fortfarande på landslagsuppdrag med Senegal i Africa Cup of Nations.

Tottenham

När det gäller gästerna, som lyckades göra vad som var inget annat än en sensationell comeback på bortaplan i mitten av veckan, råder det ingen tvekan om att Tottenham kommer att vara desperat att bygga vidare på dessa positiva saker. På något sätt kom Antonio Contes mannar från två mål underläge i de sista sekunderna på King Power och tog en fantastisk 3-2-seger mot Leicester och stämningen i deras läger kommer att vara på topp.

Nu sitter han bara en enda poäng från att hitta en väg tillbaka till topp fyra, och den tidigare Chelseabossen kommer nu att uppmana sitt lag att hitta lite stabilitet. Spurs, som åkte ur EFL Cup tidigare under månaden tack vare den sammanlagda 3-0-matchen mot söndagens motståndare, kommer att vara medvetna om att de står inför ett hårt test här. Onsdagens seger i Leicester var bara Tottenhams andra bortaseger på de sex senaste matcherna utanför norra London, och det bör också noteras att de inte har lyckats vinna något av sina elva senaste raka möten mot Chelsea.

tottenham

Lagnyheter

I vad som är en riktig boost för Tottenham i helgen har den engelske landslagsmannen Eric Dier fått grönt ljus att göra sin återkomst på Stamford Bridge.

Men duon Son Heung-min och Cristian Romero väntas återigen missa det här.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • Chelsea slog ut Spurs ur EFL Cup tidigare under månaden och har vunnit alla sina tre senaste möten mot söndagens motståndare.
  • På samma sätt har Tottenham inte lyckats vinna något av sina senaste 11 raka möten mot Chelsea, en svit som sträcker sig ända tillbaka till 2019.
  • Blues har bara förlorat en enda match mot Spurs på Stamford Bridge sedan 1990.
  • Onsdagens 3-2-seger borta mot Leicester var bara Tottenhams andra bortaseger på de sex senaste bortamatcherna i alla format.
  • Sex av Chelseas senaste sju matcher i västra London har slutat med att båda lagen hittat nätet.

Slutsats

Tottenham blev utslaget ur EFL Cup tack vare det sammanlagda 3-0 nederlaget mot Chelsea tidigare i månaden och kommer att vara desperat att försöka rätta till detta på söndagseftermiddagen. Antonio Contes mannar kommer att försöka bygga vidare på den fantastiska comebacken mot Leicester i mitten av veckan när de i sista stund fick ett 3-2-nederlag på King Power.

Även om de regerande Europamästarna har ett bra rekord mot sina Londonrivaler har de dock visat vissa problem på senare tid i Premier League. De har bara vunnit en av sina sju senaste toppmatcher och de neutrala hoppas på en livlig match på Stamford Bridge. Eftersom Chelsea har sett sex av sina senaste sju matcher i västra London sluta med att båda lagen hittade nätet, tror vi på ett liknande resultat här.

Speltips: Båda lagen gör mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *