Manchester United: Amad Diallo lånas ut till Rangers

Amad Diallo har anslutit sig till Rangers på lån från Manchester United fram till slutet av säsongen. 19-åringen skrev på för United i januari förra året i en affär som uppges vara värd runt 37 miljoner pund från italienska Atalanta men har kämpat för speltid under både Ole Gunnar Solskjaer och Ralf Rangnick.

Mera transfers och Silly Season

Lånas ut till Rangers för att växa som spelare

Lånebytet till de skotska mästarna har ingen köpoption inkluderad, eftersom Old Trafford-klubben fortfarande har stora planer för den knepiga yttern och Rangnick tror att flytten kommer att vara bra för hans utveckling. Amad har ett mål och en assist på sina nio framträdanden i alla tävlingar för United, även om endast tre av dessa har varit starter. Hans mål var ett smart huvudskott i 1-1-mötet med Milan i den första delen av åttondelsfinalen i Europa League förra säsongen.

Manchester United Fotboll

Amad går direkt in i truppen i Rangers

Elfenbenskustens landslagsman gjorde också fem inhopp när han var i Atalanta och gjorde ett mål en gång.

Rangers manager Giovanni van Bronckhorst förlorade nyligen playmakern Ianis Hagi till en säsongsavslutande skada, vilket innebär att Amad har möjlighet att ta upp en del av den kreativa luckan under sin tillfälliga vistelse i Skottland, och han går direkt in i truppen för lördagens match mot Ross County.

Efter att affären bekräftades uttryckte Amad sin glädje över möjligheten och sa till klubbens hemsida: ”Jag är glad över att få ansluta mig till Rangers fram till slutet av säsongen. ”Det är fantastiskt för mig i det här skedet av min karriär att få möjligheten att komma till en så stor klubb som är utmanande på flera fronter och som kommer att ge mig utmärkta möjligheter att testa mig själv i många miljöer.”

Rangers toppar den skotska Premier League, fyra poäng före rivalerna Celtic, efter en 1-0-seger mot Livingston på Ibrox i onsdags.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *