Favoriterna i Fotbolls EM 2021

Vilka är favoriter i EM 2021?

Om mindre än en månad är det dags för det fotbolls-EM som skulle ha blivit av förra året. Sammanlagt deltar 24 länder i turneringen som pågår i drygt en månad, och det återstår att se vilken nation som kommer att kamma hem det åtråvärda guldet. Idag tittar vi närmare på favoriterna i EM 2021.

De största turneringarna innebär som bekant högtider med det bästa av världens mest älskade sport. För många utgör de också en period med betting på spännande matcher. Den som planerar att betta i sommar kan spana in odds på EM 2021 och redan nu lägga flera spel. Bland annat kan man betta på vilket land man tror kommer att vinna hela turneringen eller vilken spelare som när allt är sagt och gjort vinner skytteligan.

England favoriter – men inte klara

EM 2021 blir det första någonsin att utspela sig i fler än två länder. Närmare bestämt rör det sig om hela tolv värdnationer, vilket ger en spännande dynamik till favoritskapet. Inte minst utspelar sig både semifinalerna och den slutgiltiga finalmatchen på Wembley i London. Detta är en tung faktor i att England, som ännu inte vunnit sitt första EM, är största favoriter att sluta upp som segrare.

Favorit Fotbolls em

Foto: Wikimedia

Det ska dock sägas att Three Lions inte är tippade att krossa allt motstånd; oddssättarna ger dem ett knappt favoritskap över andra tunga nationer. Bland dessa hittar vi de regerande VM-mästarna Frankrike, som även i det här mästerskapet ser ut att ställa upp med sina mest tongivande spelare. Likaså är Belgien tätt bakom England.

Belgien vann VM-brons 2018 och har fortfarande en oerhört spännande trupp med profiler som mål-garantören Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne och Thibaut Courtois. Det återstår att se ifall vi kan tänkas få några spännande skrällar. För Sveriges del ligger man långt ner på listan bland tänkbara vinnare. Men EM har en historia av stora skrällar, så det finns givetvis ingen nation som kan räknas bort helt ur ekvationen.

Vem vinner skytteligan?

När det gäller till vem som kommer att ösa in flest mål i EM 2021 finns flera tänkbara kandidater. Oddssättarna tycks dock vara överens om att Tottenham Hotspurs pålitlige engelske striker Harry Kane kommer att hitta nätet flest gånger. Det skrivs dock mycket om hans beryktade flytt från klubben i sommar, vilket kan komma att störa honom under turneringen. Bakom Kane finner vi ovan nämnda Lukaku som en av de stora favoriterna att vinna skytteligan.  Andra tunga kandidater är Frankrikes Kylian Mbappé och Portugals ihärdige världsstjärna Cristiano Ronaldo.

Vi som hejar på Sverige kan inte låta bli att tänka på Alexander Isak som är i stekhet form. Han har nu gjort lika många ligamål för Real Sociedad som Zlatan Ibrahimović gjorde under sin säsong för Barcelona. För att Isak ska vara med och slåss om skytteligasegern lär det krävas ett stort mästerskap av Sverige där man passerar gruppspelet och ytterligare matcher därtill.

Blir det dubbel lycka för England och Harry Kane eller får vi se något otippat drabba fotbollsvärlden i sommar? Det märker vi först om ett tag. EM 2021 spelas mellan 11 juni och 11 juli.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *