Goda odds för nya rekord i Bundesliga

Bayern München dominerar i Bundesliga. Under de senaste tio åren har de vunnit sju titlar i rad. De är klubben med flest ligatitlar genom tiderna och de dominerar med hela 28 segrar. Nästkommande klubbar sett till antalet titlar är Borussia Dortmund och Borussia Mönchengladbach, som har fem titlar var.

Sett till tabellen och oddsen på bettingsidorna är Bayern München storfavoriter att vinna ligan igen. Med en ny ligavinst i sikte finns det också en förhoppning om att slå minst ett rekord, som ingen har slagit på snart 50 år.

Ligamålrekord på väg att slås

Rekordet för antalet ligamål under en säsong är 101 mål. Det är ett rekord som hålls av Bayern München men som de inte har lyckats toppa på 48 år. 19/20 kan vara säsongen då det ändras. Rekordet sattes säsongen 71/72 när Gerd Müller spelade i klubben. Den legendariske tysken är fortfarande den som har rekordet för flest mål under en säsong. Av de 101 mål som klubben gjorde stod Gerd för totalt 40 mål.

Bild: Wikimedia.commons

Münchens nuvarande målkung, Robert Lewandowski, har vunnit skytteligan fyra gånger och ser ut att ta hem titeln för femte gången under nuvarande säsong. Däremot är han än så länge inte i närheten av att slå Gerds rekord. Under sina år i Bundesliga har han som mest lyckats göra 30 mål under en säsong.

Förhandsfavorit enligt allas odds

Enligt Bundesliga vinnarodds är Bayern München stora förhandsfavoriter att vinna den tyska ligan. Det här pekar både spelbolagens och spelarnas odds i Spelbörsen på. Den sistnämnda är en bettingplats för de spelare som vill sätta sina egna odds, eller spela på andra spelares.

Den här typen av betting ger spelarna fler valmöjligheter, samtidigt som det fortfarande sker inom spelbolagets ramverk. Här är spelarna fria att spela på oddsen för att ett lag vinner, men också på oddsen för att de inte vinner. Detta kallas för att boka och backa spel.

Emil Forsberg och snygga assist

Även om det finns en klar förhandsfavorit finns det flera lag som kan hamna bland de topp fyra bästa. Ett av dessa lag är RB Leipzig. Där spelar den svenska landslagsanfallaren Emil Forsberg. Klubben har aldrig lyckats vinna den tyska ligan. De har som bäst tagit sig in på topp tre och fått chansen att spela i Champions League.

Forsberg är en av fem svenskar som spelar i Bundesliga och som spelar en viktig roll isitt lag. Forsberg är en av de spelare som har gjort flest, och snyggast assist i hela ligan. Om man hade räknat med assists vid straff eller tillfällen då en försvarare nuddar bollen innan målskytten får den, hade han haft rekordet på 22 assist under en säsong.

Bundesliga räknar tyvärr inte assists på samma sätt somandra europeiska ligor. Det innebär att rekordet på 20, eller fler, assists från och med den här säsongen erhålls av Thomas Müller.

Bild: Wikimedia.commons

Bundesliga är en spännande fotbollsliga. Det är en liga som varje säsong bjuder på mängder med snygga mål. Även om rekorden ännu inte har slagits finns det goda odds för att de kommer att göra det, antingen i år eller kommande säsonger.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *