Ancelotti: Hoppas Benzema är tillbaka i Copa del Rey

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti har sagt att Karim Benzema kan vara fit för torsdagens Copa del Rey-kvartsfinal mot Athletic Bilbao på San Mames, men varnade för att han inte kommer att riskeras i onödan. Den franske anfallaren – som fick en överansträngning i hamstringen i 2-2-matchen mot Elche den 23 januari – kommer enligt Ancelotti att träna med sina lagkamrater på onsdag, men tränaren sa att han bara kommer att spela om han är ”100 procent”.

Benzema har varit riktigt bra

Benzema har varit i utmärkt form för LaLiga-ledarna och har gjort 24 mål och assisterat ytterligare nio på 28 framträdanden i alla tävlingar den här säsongen. Vid en presskonferens inför torsdagens match sa Ancelotti följande: ”Vi vet inte ännu [om Benzema kommer att spela], eftersom han bara har kunnat göra individuellt arbete.

”Han har goda känslor och nu ska han träna med gruppen. I slutet kommer vi att fatta ett beslut. Vi kommer inte att riskera det. Om han får läkarintyg kommer han att spela, om inte, nej.” På ny fråga om Benzema upprepade Ancelotti: ”Beslutet är enkelt. Om han är frisk kommer han att spela, om inte kommer han att stanna hemma. Om han inte är 100 procent är det meningslöst att sätta honom i en match som kommer att kräva mycket av oss.”

real madrid

Benzdema spelar om han är frisk

Italienaren antydde också att hans sydamerikanska spelare kanske kan spela en viss roll, trots att de först nu återvänder från landslagstjänstgöring efter gårdagens CONMEBOL VM-kvalmatcher. Vinicius Junior och Rodrygo spelade båda i Brasiliens 4-0-seger mot Paraguay, medan Casemiro var en oanvänd ersättare, medan Federico Valverde var med i Uruguays 4-1-seger mot Venezuela. Eder Militao fick tillåtelse av Brasilien att återvända till Madrid några dagar tidigare eftersom han var avstängd för Paraguaymatchen.

”Vi måste också bedöma statusen hos de spelare som har spelat med sina landslag”, tillade Ancelotti. ”Om de bara är trötta kommer de att resa. De kanske inte börjar matchen, men jag kan behöva dem under hela matchen, särskilt om vi kommer till förlängning.

”Vinicius och Rodrygo kommer tillbaka från spel, men de är 20 år gamla, inte 60 som jag. Jag tror att de kan komma tillbaka.”

Real Madrid vunnit de tidigare mötena med Atletic

Madrid har mött Athletic tre gånger redan den här säsongen, två gånger i ligan och en gång i den senaste finalen i Supercopa de Espana, och Los Blancos har vunnit alla tre – inklusive en 2-1-seger på San Mames strax före halvtidsvilan.

”Det är en mycket viktig match”, tillade Ancelotti. ”Det är en tävling som vi är mycket förväntansfulla inför. Det är en svår match, mot en stark motståndare och en mycket svår miljö som San Mames. ”Vi har spelat bra de tre tidigare matcherna mot dem, men det kommer att bli en mycket jämn match. För att vinna i San Mames måste man få det bästa”

Ancelotti sa att han fortfarande inte visste om han skulle starta Thibaut Courtois eller Andriy Lunin i målet, men en mer pressande urvalsfråga kommer att vara en vänsterback, med både Ferland Mendy och Marcelo otillgängliga. ”Det finns två alternativ, [David] Alaba eller Nacho”, sade han. ”Jag har redan bestämt mig, men jag tänker inte säga det.

”Utvärderingen beror inte på om Nico Williams eller [Alex] Berenguer spelar. Nacho är mer defensiv och mindre van vid det. Alaba ger oss många alternativ med bollen och han är van att spela där.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *