Qatars fullständiga lista över arenor för VM 2022

FIFA World Cup kommer att hållas i Qatar i år, och efter år av noggranna förberedelser är den infrastruktur som behövs för evenemanget nu nästan helt färdigställd. Den nuvarande upplagan är det mest efterlängtade sportevenemanget i år och det som gör denna upplaga speciell är att det är första gången som den kommer att äga rum i ett land i Mellanöstern och andra gången som den kommer att äga rum i Asien.

Lista över arenor för VM 2022

De åtta arenorna har byggts grundligt sedan evenemangets tillkännagivande, låt oss ta en titt på dessa arenor och vad som gör dem speciella.

Al Thumama-stadion

Al Thumama Stadium är mycket unik på så sätt att designen för denna stadion inspirerades av de intrikata mönstren på en Ghafiya, den traditionella huvudbonaden för muslimska män i arabiska länder.

Arenan var känd för sin hållbarhet eftersom den var utrustad med grönområden och den använder återvunnet vatten för att vattna sina växter.

qatar lista staion

Al Janoub-stadion

Den byggdes av Zaha Hadid Architects redan 2013 och byggdes i ett av de äldsta områdena i Doha som är känt för sina kulturarvsplatser. Själva designen inspirerades av dhowbåtarna och pärldykningskulturen i detta område.

Al Bayt-stadion

Denna stadion har en total kapacitet på 60 000 sittplatser och är tänkt att användas vid öppningsmatcherna av fotbolls-VM 2022. Strukturen har en design som liknar nomadiska tält och lyfter fram Qatars rika förflutna. Denna kommer definitivt att visa värdlandets tradition och historia.

Ahmad bin Ali-stadion

Arenan har en kapacitet på 40 000 platser och den debuterade i finalen av Amir Cup. Stadion lyfter fram symbolerna för den qatariska traditionen och de mönster som ingår symboliserar de olika delarna av nationen som essensen av en familj, öknens elegans och handelskulturen.

Stadion Education City

Stadion ligger i Education City och var omsluten av akademiska strukturer och byggnader för idrottsorganisationer. Stadion har en exteriör med kantiga mönster som tycktes ändra färg under dagtid.

Stadion 974

Stadium 974 är en av de mycket moderna anläggningarna på den här listan. Stadion i sig har en avantgarde-design och anses vara den mest innovativa. Numret i stadions namn är viktigt eftersom det är nationens officiella internationella uppringningskod.

De containrar som används i arenan kommer att demonteras efter spelen och återvinnas till andra ändamål som kommer att hjälpa samhället.

Internationella stadion Khalifa

Detta är den äldsta stadion på den här listan, eftersom den byggdes 1976. Den har varit värd för många internationella turneringar som AFC Asian Cup, Arabian Gulf Cup och Asian Games.

Stadion renoverades för att integrera kylteknik och lade till en baldakin som skyddar fansen från extrema väderförhållanden. Den har också 40 000 sittplatser och har restauranger, lounger och flera rum.

Lusail Stadium

Denna stadion anses vara den största i storlek av alla de nämnda strukturerna på den här listan med en kapacitet på 80 000 personer. Den byggdes i den futuristiska staden Lusail som byggdes för fotbolls-VM. Stadion var tänkt att vara platsen för slutmatchen i VM 2022.

Inspirerad av islamiska symboler kommer stadion att återvinnas till en samhällscentral komplett med restauranger, kliniker och skolor efter spelen.

Slutord lista över arenor för VM 2022

Vi har nu lärt oss att Qatar är väl förberedda för sitt värdskap för årets idrottsevenemang fotbolls VM 2022. Vi kommer dock att få se i slutet av året om Qatars förberedelser är värda det.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *