Conte hoppas att Lloris och Spurs ska nå en överenskommelse om kontraktet

Antonio Conte är fortfarande hoppfull om att Tottenham och Hugo Lloris ska kunna nå en överenskommelse om ett nytt kontrakt för fransmannen. Lloris, 35, har gått in i de sista sex månaderna av sitt kontrakt och kan nu diskutera en fri transfer i slutet av säsongen med utländska klubbar.

Nice är intresserade av Lloris

En av de klubbar som han har kopplats samman med är pojkstadsklubben Nice, där Lloris gick igenom akademin och sedan tillbringade tre år i förstalaget innan han flyttade till Lyon 2008. Lloris kom till Spurs 2012 och hjälpte klubben att bli en regelbunden spelare i Champions League under Mauricio Pochettino, som ledde dem till final i den tävlingen 2018-19.

Varit i Tottenham sedan 2012

Skottstopparen blev Tottenhams lagkapten 2015, samtidigt som han har burit armbindeln för sitt land sedan 2012 och ledde Les Bleus till VM-seger 2018. Men även om Lloris tidigare har blivit smädat för att vara felbenägen verkar han ha förbättrats i det avseendet under de senaste säsongerna.

Mellan 2015-16 och slutet av Premier League-säsongen 2018-19 motsvarade Lloris 25 fel som ledde till skott 0,18 per 90 minuter – bland målvakter som spelat minst 3 500 minuter under den tiden var det bara Asmir Begovic som hade fler fel i genomsnitt (0,2) per match.

Sedan dess har han bara begått tre och ingen av dem har varit den här säsongen – faktum är att hans åtta rena mål under 2021-22 bara överträffas av Ederson (11), Aaron Ramsdale och Alisson (båda nio), även om Lloris fem sedan Contes första match som ansvarig inte förbättras av någon.

tottenham

Ligger i topp bland målvakterna

Den här säsongen har endast fem målvakter (minst 200 spelade minuter) en bättre räddningsprocent än Lloris (71,01 procent), och Conte är övertygad om att det går att hitta ett avtal som tar honom till ett elfte år i klubben.

Efter Spurs dramatiska sena 1-0-seger mot Watford sa Conte till reportrarna: ”Man kan se vilken nivå målvakten har under dessa omständigheter, när [Lloris] inte gjorde en enda räddning under hela matchen, men han fortsatte att vara fokuserad för laget. ”För mig är det väldigt viktigt. Målvakten måste följa spelet och inte bara stanna på mållinjen för att göra räddningar.

Flest matcher i Spurs

”Hugo visade [i lördags] att han är på topp och att han alltid är fokuserad. ”För oss är han väldigt viktig och jag är säker på att han inom kort kan hitta en [kontrakts]lösning med klubben, för han älskar Tottenham och Tottenham älskar honom.” Lloris är redan den målvakt som har flest Premier League-matcher för Spurs (316), 76 fler än Ian Walker.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *