Nike: Avslutar sponsoravtal med Mason Greenwood

Han greps misstänkt för våldtäkt och misshandel. En vecka efter att ha avbrutit sin relation med Mason Greenwood har en talesperson för Nike avslöjat att Manchester United-anfallaren inte längre kommer att sponsras av det amerikanska multinationella företaget.

Mera Man Utd

Greenwood har utestängts av Red Devils efter att ha gripits misstänkt för våldtäkt och misshandel, efter inlägg som hans flickvän delat på sociala medier. ”Vi har avbrutit vår relation med Mason Greenwood”, sade Nike i ett uttalande förra veckan.

”Vi är djupt oroade över de oroande anklagelserna och kommer att fortsätta att noga övervaka situationen”. Det 20-åriga underbarnet släpptes sedan mot borgen, men enligt Athletic har Nike beslutat att avsluta sitt avtal med 20-åringen. ”Mason Greenwood är inte längre en Nike-atlet”, säger en talesperson för Nike till Athletic.

Manchester United Fotboll

Frustration i Uniteds omklädningsrum

Flera Manchester United-spelare har enligt uppgift inte följt Greenwood på sociala medier efter hans gripande. Samtidigt är andra inte glada över att engelsmannen har blivit utestängd av lagkamraterna, eftersom de hävdar att detta drag tyder på att det inte finns någon enighet i omklädningsrummet.

”En spelare i synnerhet är rasande över det”, säger en källa till The Sun. ”Han tycker att det faktum att man dumpat Mason visar att de inte är eniga. ”Om Mason döms för det han har anklagats för kommer alla spelare helt klart att bli förskräckta.

”Men polisen har inte ens bestämt om de har tillräckligt med bevis för att åtala honom eller inte ännu. ”Några av de som står honom närmast anser att rättvisans gång bör tillåtas löpa. ”Men när några av spelarna började dumpa honom kände de att de också var tvungna att göra det.

”En av spelarna sa att det visade hur truppen inte var samlad och visade att de alltför ofta agerar som individer.” Greenwood tränar för närvarande inte med resten av sina lagkamrater, medan Manchester United har tagit bort merchandise med spelarens namn från sin officiella hemsida.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *