Conte hyllar Kulusevski: Stor inverkan

Tottenhams huvudtränare Antonio Conte hade särskilt beröm för Dejan Kulusevskis ”stora inverkan” från efter en dominant seger mot Southampton. Segern med 4-1 i norra London på lördagen innebar Spurs största premiärseger sedan man slog Aston Villa med 3-0 i augusti 1986.

Kulusevski var stjärnan

Kulusevski var stjärnan i showen och assisterade Ryan Sessegnons kvittering innan han själv satte sitt namn på måltavlan i den andra halvleken, och ökade sitt imponerande Premier League-rekord till sex mål och nio assist på 17 matcher.

tottenham

Han skapade tre chanser för lagkamraterna och avslutade med en enormt imponerande 92,1 procents passningsnoggrannhet, samtidigt som han också gjorde fyra tacklingar – ett bevis på hans förmåga att arbeta tillbaka defensivt. ”Dejan gjorde ett stort avtryck men även förra säsongen. Han och Rodrigo [Bentancur] integrerade sig riktigt bra i truppen”, sa Conte till BBC Sport. ”Dejan har fortsatt på detta sätt men han måste fortsätta att arbeta på detta sätt med sitt beteende och sin ambition.

”Han har mycket ambitioner – han vill bli en av de bästa spelarna i sin roll. Jag tycker att den ambitionen är bra, om han är ödmjuk och arbetar för att fortsätta arbeta kan han göra det.”

Bred trupp i Tottenham i år

Spurs seger kom utan att Conte gav starter till någon av sina sex nyförvärv hittills i transferfönstret och menar att prestationen visar på det arbete han har genomgått med truppen de senaste månaderna.

”Det var en perfekt start för oss, trots att vi hamnade i underläge. Vi började bra eftersom vi ledde matchen men vi släppte in ett mål men efter det fortsatte vi att spela och vi fortsatte att tro på det vi jobbar med på träningarna”, tillade han. ”Jag gillade matchen mycket för resultatet men framför allt sättet som resultatet skapades på – att skapa många målchanser, bra bollinnehav, bra högt och medelhögt tryck och vi var bra när vi förlorade bollen och intensiteten för att försöka få tillbaka den.

”Jag såg många positiva saker, men vi är bara i den första matchen. Idag har vi sett sommarbete med mina spelare.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *