Speltips Manchester United vs Burnley 2021

Prognos: Manchester United vs Burnley

Manchester United gör sitt sista framträdande för 2021 på Old Trafford på torsdagskvällen och tar emot nedflyttningslaget Burnley. Hoppas verkligen att spelet ser bättre ut än sist och att det görs fler mål samt att Man utd går för vinst!

Manchester United

Vi börjar med värdarna: Manchester United må ha markerat sin återkomst från ett längre uppehåll tidigare i veckan, men det var verkligen en kväll att glömma för Ralf Ragnicks nya trupp. Reds gjorde en uppvisning där de blev ordentligt granskade och kommer att veta att de hade tur som lämnade St. James’ Park med ett 1-1 oavgjort resultat som bevis för sina bekymmer.

Den förre RB Leipzig-chefen, som i måndags fick ett tungt underläge mot nedflyttningslaget Newcastle, kommer att kräva ett omedelbart svar från sitt lag här. Efter att ha drabbats av ett COVID-19-utbrott i lägret tidigare under månaden efter två raka 1-0-segrar mot Norwich och Crystal Palace kommer fansen på Old Trafford att få huvudvärk över sitt lags senaste problem i den sista tredjedelen. United står fortfarande inför vad som verkar vara en uppförsbacke om de ska kunna ta en ny topp fyra-placering den här säsongen och har inte råd med många fler bananskal.

Burnley fotboll

Lagnyheter

 • Edinson Cavani, som kom från bänken och hittade nätet mot Newcastle i måndags kväll, hoppas på sin första start under Rangnick här.
 • Förutom att Paul Pogba återigen saknas kommer Bruno Fernandes inte heller att vara med då han är avstängd i en match.

Burnley

När det gäller gästerna, ett annat lag som har drabbats hårt av det senaste klimatet, hoppas Burnley att de inte visar några tecken på ringrost på Old Trafford på torsdagskvällen. Senast de sågs den 12 december när de spelade ut ett 0-0-sammanträde mot West Ham på hemmaplan, och Sean Dykes mannar befinner sig fortfarande i hjärtat av ännu en nedflyttningsstrid.

Även om Clarets fortfarande har ett par matcher i hand över Watford på 17:e plats, är de fortfarande två poäng från säkerhet. Burnley har inte vunnit någon av sina fem senaste Premier League-träffar och deras senaste problem har understrukits av en trög 1-0-förlust mot bottenkandidaterna Newcastle tidigare i månaden. På samma sätt bör det också betonas att gästerna i mitten av veckan bara har spelat in en enda seger från någon av sina tidigare 11 matcher i alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till den 21 september.

Lagnyheter

 • Burnley har bekräftat att duon Ashley Barnes och Connor Roberts återigen kommer att missa Old Trafford.
 • Men i vad som är en riktig boost för Dykes mannar bör anfallstalangen Maxwel Cornet göra sin återkomst här.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

 • När torsdagens motståndare senast möttes i april tog Manchester United hem en 3-1-seger på Old Trafford.
  På samma sätt har de före detta Premier League-mästarna bara förlorat ett av sina 13 senaste möten mot Burnley.
 • Burnley har bara lyckats ta en enda Premier League-seger hittills den här säsongen.
  Manchester United har inte lyckats göra mer än ett enda mål i någon av de fyra tidigare matcherna i alla format.
 • Clarets har inte lyckats hitta nätet i någon av sina tre senaste Premier League-matcher.

Slutsats

Efter att ha fått nöja sig med vad som var en lyckad poäng borta mot Newcastle tidigare i veckan råder det ingen tvekan om att Ragnick kommer att kräva ett omedelbart svar här. När de röda gör sitt sista framträdande för 2021 på Old Trafford på torsdagskvällen borde de åtminstone känna en ny gyllene chans att ta igen lite mark. Burnley har inte deltagit i en enda match sedan man spelade ut ett 0-0-sammanträde mot West Ham den 12 december och bör möta en tuff återkomst till spel i mitten av veckan. Clarets har bara tagit en enda Premier League-seger sedan de inledde kampanjen 2021/22 och har också ett ganska dåligt facit mot de forna mästarna.

Slutsats: Manchester United vinner & under fem mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *