Speltips Everton vs Aston Villa 2022 PL 

I desperat försök att hitta någon form av uppryckning i helgen tar Everton emot Steven Gerrards Aston Villa på Goodison Park på lördag lunchtid. Det skall bli spännande att se vad dessa båda lag kan göra! Båda lagen är i behov av vinster i de kommande matcherna i Premier League. 

Everton

Everton-fansen kommer att börja med värdarna, och efter att det slutligen tidigare i veckan tillkännagavs att Rafa Benitez hade fått sparken, kommer Everton-fansen helt enkelt att försöka dra ett streck över vad som har varit en mardrömslik formkurva. Blues gjorde det klart från början under sommaren att de inte ville ha den tidigare Liverpool-bossen på sin post, och nu ser de blåa lagen över sina axlar mot nedflyttningsstrecket.

Senast fick de ett mycket oroande 2-1 nederlag borta mot Norwich, som är ledande i nedflyttningsstriden, och Merseyside-laget har på ett anmärkningsvärt sätt bara lyckats vinna en av sina 13 senaste Premier League-matcher, en svit som sträcker sig ända tillbaka till den 25 september.

everton

För fjorton dagar sedan lyckades man bara med nöd och näppe klara sig förbi Championship-laget Hull i FA-cupen, och den tillfälliga chefen Duncan Ferguson vet att han har ett stort jobb framför sig på Goodison Park. På samma sätt har lördagens värdar, med en svindlande 5-2 förlust mot Watford tidigare under säsongen, bara vunnit en enda seger på hemmaplan på de sex senaste försöken.

Lagnyheter

Som ett slag för Everton kommer lördagens värdar att vara utan både Allan och Fabian Delph på grund av sjukdom i helgen.

Anwar El Ghazi, som lånades ut från Aston Villa förra veckan, kommer inte att kunna vara med här mot sin moderklubb.

Aston Villa

Även om Aston Villa har haft svårt att ta en seger på sistone, är det ingen tvekan om att Steven Gerrards mannar kommer att vara stärkta av en imponerande vändning förra helgen. Efter att ha kommit från 2-0 hemma mot Manchester United och tagit en poäng i Midlands, kommer den före detta Rangers-chefen att uppmana sitt lag att hitta en ny chans i januari här.

Clarets har dock inte vunnit någon av de fyra senaste matcherna mot Premier League-motstånd, en period som markerades av ett sent 2-1-nederlag mot Brentford, och Clarets kämpar fortfarande i den nedre halvan av tabellen.

Den senaste tiden utan seger verkar dock inte ha dämpat stämningen i Gerrards läger, och Aston Villa borde vara stärkta av sitt senaste möte mot Everton. Efter att ha vunnit med 3-0 när de två sidorna möttes den 18 september bör lördagens gäster känna att de har en chans på Goodison Park.

Lagnyheter

Efter att ha avtjänat en match avstängning kommer den skotske landslagsmannen John McGinn att göra sin återkomst på Goodison Park på lördag.

Philippe Coutinho, som kom från bänken och gjorde kvitteringen mot Manchester United förra helgen, kan vara på väg att göra sin debut för Aston Villa här.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes på Villa Park den 18 september tog Aston Villa hem en överlägsen 3-0-seger.
  • På samma sätt är Villa obesegrade i alla sina fem senaste möten mot Everton, med två segrar och ett par oavgjorda matcher.
  • Everton har anmärkningsvärt nog bara lyckats vinna en av sina 13 senaste Premier League-matcher, en svit som sträcker sig ända tillbaka till den 25 september.
  • Aston Villa är dock mitt uppe i en fyra matcher utan seger i alla format, med tre nederlag.
  • I 15 av de 16 senaste mötena mellan lördagens motståndare har det gjorts över 1,5 mål vid slutsignalen.

Slutsats: Everton vs Aston Villa 2022 PL

Aston Villa gjorde en fantastisk comeback hemma mot Manchester United förra helgen och kommer att vara desperat att bygga vidare på dessa positiva saker här. Gerrards lag, som vill sätta punkt för sin fyra matcher långa förlustfria svit, bör se fram emot en resa till Goodison Park på lördag lunchtid.

Med Duncan Ferguson som återigen har tagit över på tillfällig basis befinner sig Everton mitt i en riktig kamp. Senast fick de ett 2-1 nederlag mot nedflyttningslaget Norwich och har anmärkningsvärt nog bara lyckats vinna en av sina 13 senaste Premier League-matcher.

Efter en 3-0-vinst när de två sidorna möttes i september och efter att ha varit obesegrade i de fem senaste mötena mot The Blues, är ett oavgjort spel på bortaplan ett attraktivt odds här.

Slutsats: Aston Villa oavgjort

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *