Guardiola hyllar Tuchel som ”en av de få” managers han lär sig av

Pep Guardiolas anser att Chelseabossen Thomas Tuchel är ”en av de få” managers som han fortfarande lär sig av. Guardiolas Manchester City tar emot Tuchel och Blues på lördag i helgens Premier League-tablåns främsta match.

City leder PL med 10 poäng i skrivande stund

City går in i matchen med ett försprång på 10 poäng till tvåan Chelsea – endast fyra gånger tidigare har Premier League-ledarna haft ett större försprång till sina närmaste utmanare efter 21 matcher.

Vid varje tillfälle har laget med ledningen gått vidare och vunnit titeln, och en seger mot Chelsea kan innebära att City avslutar helgen med ett försprång på 13 poäng så länge Liverpool inte slår Brentford.

City kommer säkerligen att betraktas som favoriter med tanke på det imponerande jobb de gjorde mot Chelsea på Stamford Bridge i september, där de bara vann med 1-0 men spelade ut Tuchels lag praktiskt taget hela tiden.

Manchester City

Guardiola tycker att Tuchel är kreativ och duktig

Trots att Chelsea vacklade och att City har en god ledning i toppen, räknar Guardiola fortfarande Tuchel som en av de få rivaler som han ser till för att få inspiration. ”Han är så kreativ, en av de få managers jag ständigt lär mig av för att själv bli en bättre manager”, sa Guardiola till reportrar.

”Utmärkt på alla avdelningar. Jag njuter sedan han var i Mainz och Borussia Dortmund, alltid njuter jag av att titta på hans lag och hans sätt att spela, hans tillvägagångssätt.

Han är positiv i sitt sätt och sin attityd

”Jag tycker att han är värdig och han gör fotbollsvärlden bättre. När du hittar en manager som alltid vill vara positiv i sitt sätt att spela är det bra.” Tidigare under dagen avslöjade Tuchel att han ångrade att Chelsea gick för defensivt till väga i mötet med City på Stamford Bridge.

City var det betydligt större hotet och försökte sig på tre gånger så många skott som Chelsea (15 mot fem), som inte testade Ederson en enda gång.

Chelsea ackumulerade bara 11 beröringar i motståndarnas kasse jämfört med Citys 34, medan gästernas 1,47 förväntade mål (xG) antyder att Tuchels lag var något lyckligt lottade att bara släppa in en enda målchans. Tuchels kommentarer skulle antyda att Chelsea dyker upp i Manchester med en mer positiv inställning, och det verkar vara vad Guardiola förbereder sig för.

Guardiola vet inte hur Tuchel ställer upp laget

”Jag kan inte föreställa mig vad som kommer att hända. Om han inte gillade hur de spelade hemma så spelar de annorlunda borta”, sade han. ”När jag såg Liverpoolmatchen och båda Tottenhammatcherna såg jag Chelsea som helt annorlunda i Tottenham än vad de spelade på Stamford Bridge.

”Jag vet inte om planen var så här eller om de inte kunde göra det. Med det här citatet förutsätter jag den inställning som Chelsea kommer att ha i morgon.

chelsea

Chelsea och City är riktiga rivaler numera

”Varje match är helt annorlunda, [vår] prestation var riktigt bra, minimera Champions of Europe när alla spelare var i form och där. ”Det var verkligen exceptionellt. I det ögonblicket var vi under dem och visste om svårigheterna om vi inte fick poäng. Vårt engagemang med och utan boll var exceptionellt.

”Vi vann tyvärr med en liten marginal, vi kunde inte göra mycket mer mål. Vi hade tre en-mot-en-situationer, men segern var fin.

”[Lördag] kommer att bli helt annorlunda. Vi lärde oss av det, som hur vi kan bli bättre särskilt i anfallet, [så] de kommer att ändra, som deras manager sa, sin inställning. De vet att de behöver poäng för att fortfarande vara med [i titelracet].”

Covid hänger som ett spöke över fotbollen

Debatten om coronavirus-vingade uppskjutningar dök upp igen efter att Burnley fick sin match mot Leicester City inställd, men Guardiola – som bekräftade att hans lag har haft fler positiva COVID-19-fall – ville inte gå in på det.

”Det är ett beslut i Premier League”, sade han. ”Jag lägger mig inte i det. COVID finns över hela världen. Situationen finns där, under de kommande två eller tre månaderna kommer den fortfarande att finnas kvar, förhoppningsvis kommer den att minska steg för steg.”

När det gäller Citys fall tillade han: ”En del människor kommer, en del är positiva igen. När man testar en gång, två gånger negativt, då kommer man tillbaka, annars stannar man hemma. ”Det har hänt under de senaste två-tre månaderna och påverkat alla klubbar. Vi har några nya fall, de vill ha sekretess så jag kan inte säga vilka.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *