Tuchel tycker att Jorginho skall vinna Ballon d´Or

Jorginho ”förtjänar verkligen” att vinna Ballon d´Or, säger Tuchel. Chelseas huvudtränare Thomas Tuchel anser att Jorginho är den spelare som mest förtjänar årets Ballon d’Or, men anser inte att priset ska ses som enormt viktigt. 29-åringen vann Champions League med Blues och Euro 2020 med Italien förra säsongen och tilldelades priset UEFA Men’s Player of the Year som ett resultat av detta.

Läs mer om Engelsk fotboll här.

Mittfältaren Jorginho i Chelsea

Mittfältaren Jorginho är nu aktuell för ytterligare en individuell utmärkelse efter att ha tagits upp på Ballon d’Ors 30-mannalista tillsammans med Lionel Messi och Robert Lewandowski.

”Jorginho förtjänar verkligen att vinna Ballon d’Or”, sade Tuchel när han deltog i Gazzetta-festivalen. ”Dessa individuella priser är dock inte av stort värde på fotbollsplanen, det är omöjligt att göra en riktig jämförelse. ”Självklart skulle jag vilja att min spelare vinner det, eftersom det skulle öka förtroendet för hans egna medel avsevärt, men för mig är det inte en väsentlig sak.”

Chelsea FC

Flera Chelsea spelare har varit bra

N’Golo Kante, Cesar Azpilicueta, Mason Mount och Romelu Lukaku representerar också Chelsea på den korta listan för det prestigefyllda priset, och Tuchel hade mycket att säga om Lukaku, som återvände till Stamford Bridge från Inter i augusti.

”Jag är ledsen för Inter-fansen, men vi har i honom identifierat en spelare med personlighet som också kan lyfta trycket från de yngsta och som skulle ge oss möjlighet att spela fotboll snabbare”, tillade Tuchel.

”Han hade alltid sagt att han var nöjd med Inter och med [Antonio] Conte eftersom han hade uppnått utmärkta resultat, men för honom var det viktigt att gå tillbaka till den plats där han hade spelat som [ung] man.”

Lukaku på gång i Chelsea

Lukaku har fått en bra start på livet tillbaka i London och har gjort fyra mål på nio matcher i alla tävlingar under sin andra tid som Chelseaspelare. Det skall bli spännande att se vem som vinner Ballon d´Or detta året och Jorginho är absolut en av kandidaterna till detta fina pris.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *