Emiliano Martinez: Nytt kontrakt med Aston Villa

Emiliano Martinez har skrivit på en kontraktsförlängning med Aston Villa fram till 2027. Den argentinske målvakten, som smakade på Copa America-succé 2021, har varit en integrerad figur på Villa Park sedan han flyttade från Arsenal inför säsongen 2020-21. Martinez lyckades med 15 rena mål under sin första period under Dean Smith förra säsongen, vilket är lika med klubbens Premier League-rekord för utvisningar som senast uppnåddes av Brad Friedel.

Mer om Silly Season

Martinez har väldigt hög räddningsprocent

Sedan han räddade en straff från John Lundstram i sin Premier League-debut för Villa den 21 september 2020 är det bara två målvakter – Ederson (31) och Edouard Mendy (24) – som har hållit fler rena mål i högsta ligan än 29-åringen (20).

Och efter att ha skrivit ett nytt fem och ett halvt års kontrakt, beskrev Martinez varför han har gett sin framtid till Steven Gerrards lag. ”Jag vann en stor turnering med Argentina för inte så länge sedan och varje gång jag kommer genom tunneln på Villa Park på en matchdag kan jag se publiken, ljusen och fansen som är förväntansfulla på att vi ska spela”, sade han till VillaTV på fredagen.

talanger 2022

”Precis innan jag kommer ut [på planen] ser jag Champions League-trofén och FA Cup-trofén och det är dit jag vill komma. ”Jag vill vara i en Champions League-final med Villa, jag vill vara på Wembley och spela i en FA-cupfinal eller EFL-final. ”Det är därför jag binder mig i fem och ett halvt år till den här klubben eftersom det är dit jag vill komma.”

Martinez fick ingen speltid i Arsenal

Martinez genomled en frustrerande tid i Arsenal, där han bara gjorde 15 framträdanden när han lånades ut till många klubbar, men tror att han nu har funnit sig tillrätta i Villa. ”När jag skrev på för Aston Villa hade jag naturligtvis stora ambitioner om att vara i Europa och vara den bästa versionen av mig själv, och klubben har öppnat en riktigt bra dörr för mig”, tillade han.

”De har gjort mig till en bättre målvakt, med målvaktstränaren Neil Cutler, Christian [Purslow], Johan [Lange], de är bra människor, mycket lojala och ambitiösa också, precis som ägarna.” ”Så att vinna en stor turnering för Argentina, tack till Aston Villa för att de har utvecklat mig till en bra målvakt; och jag tror faktiskt att jag kan förbättra mig mycket mer här och jag vill satsa min framtid här.

”Det känns som hemma.” Villa, som också tog in den erfarne målvakten Robin Olsen på lån från Roma på tisdagen, ligger på 13:e plats i Premier League med 23 poäng när de förbereder sig för nästa möte med Everton på lördag.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *