Man Utd ”förstördes” av Brentford i första halvlek

Manchester United ”förstördes” i första halvlek av sin 3-1-seger mot Brentford och Thomas Frank hävdar att de bara förtjänade ett oavgjort resultat på sin höjd. United lyckades inte registrera ett enda skott på mål i den inledande perioden i västra London på onsdagen, medan David de Gea tvingades till tre räddningar från Mathias Jensen och Ethan Pinnock.

Sedan kom Man Utd tillbaka i andra halvlek

Efter att Cristiano Ronaldo skickat ett huvudskott mot ribban i början av den andra halvleken satte Anthony Elanga de röda djävlarna i ledningen med sitt första skott på mål.

Mason Greenwood och Marcus Rashford satte United ur sikte och säkrade klubbens 300:e Premier League-seger på bortaplan, medan Ivan Toney gjorde ett sent tröstmål för Brentford.

”Jag är otroligt stolt över mitt lag. Jag tror att vi är den minsta klubben i Premier League, Manchester United är förmodligen den största. Det sätt vi spelade i första halvlek tycker jag att vi förstörde dem”, sa Frank till BT Sport.

Manchester United Fotboll

Brentfords tränare var frustrerad på resultatet

”Vi borde ha varit uppe i minst 2-0, de hade inte en susning, ingenting. Vi skapade fem, sex chanser och tre enorma chanser. Man United förtjänade maximalt ett oavgjort resultat. Jag tycker att de har otroligt mycket tur. ”Självklart måste man ta sina chanser, jag känner till allt det där c**p. Men prestationen är jag stolt över. De bytte system mot lilla Brentford. Jag är så, så stolt över mitt lag.

Fotbollen går som den vill ibland

”[Det var] en av de där kvällarna, det är fotboll. Fair play till De Gea, en mycket bra prestation. Om vi får dessa chanser igen kommer en av dem att hamna i mål. ”Vår intensitet dödade dem, det visade vi i första halvlek. Vi pressade dem, när vi var tvungna försvarade vi oss lågt, vi vann andrabollarna, vi spelade bakom och sprang bakom dem. Vi spelade på Brentfords sätt i första halvlek.

Frank är stolt över sit lag trots förlusten

”Spelet öppnade upp sig. De hade inte haft någon chans innan deras mål. Naturligtvis vet jag att det är därför de betalar 72 miljoner [pund] för [Jadon] Sancho, som inte ens finns med i laget. Det är därför som den lilla briljansen skapade det första målet.

”Av de tre målen är det andra mest nedslående och svårt att komma tillbaka från. Det fanns enorma positiva saker. Jag tycker att sättet vi krossade dem i första halvlek var fantastiskt, så stolt över mitt lag.”