AC Milan 3-1 Roma: Tre saker vi lärde oss

Serie A har upplevt samma svårigheter som Premier League när det gäller COVID-19 som orsakar kaos men tack och lov kom det inte i vägen när AC Milan tog emot Roma igår kväll. De två italienska jättarna gick sida vid sida i vad som visade sig vara ett riktigt roligt möte på San Siro. Värdarna tvingades jobba för segern men till slut slapp de över mållinjen när Roma kapitulerade och AC Milan kunde därmed minska gapet till Inter Milan.

Abrahams vansinne

Tammy Abraham har gjort 13 mål sedan han kom till Roma och han har gjort det med hänsynslös effektivitet, vilket bekräftar vad vi alla redan visste – den här killen är en livsfarlig målskytt när han vill. Tyvärr var det här en match med blandad lycka för Chelseastjärnan på mer än ett sätt. Även om han gjorde Romas enda mål och var nära att kvittera när det stod 2-1, begick han också den handboll som gav bort en straff och gjorde det möjligt för hans före detta Blues-lagkamrat Olivier Giroud att ge Milan en tidig ledning.

Milan fotboll

Milan är fortfarande med i jakten

Inter Milans match mot Bologna ställdes in under bisarra omständigheter och på grund av det kunde AC Milan gå upp till en poäng bakom sina stadsrivaler i jakten på Serie A-titeln. Länge verkade det som om AC skulle falla ifrån och låta Inter verkligen ta kontroll över den här kampen, men en uppskjuten fotbollsmatch kan förändra mycket. Visst, Inter har matchen i handen som kan utöka ledningen tillbaka till fyra poäng på ett ögonblick, men pressen ligger nu stadigt på deras axlar att leva upp till den hype de skapat för sig själva.

Romas kollaps under Mourinho

Jose Mourinho var inte glad i efterdyningarna av förlusten och vi kan inte direkt klandra honom med tanke på poängställningen och, i allmänhet, hur hans lag kollapsade. De har fallit ner till sjunde plats i tabellen och en del av anledningen till det var att de avslutade kvällen med bara nio man. Gianluca Mancini och Rick Karsdorp fick båda sina order och med två straffar som också släpptes in måste man undra om den portugisiske chefen faktiskt har någon form av kontroll över sin förstalagstrupp. Om svaret är nej kan han vara ämnad för ännu en avsked.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *