Sergio Aguero – Äntligen debut för Barcelona

Aguero ”så glad” över att få göra debut i Barcelona. Sergio Aguero kan inte påstå att han spelade en betydelsefull roll i Barcelonas välbehövliga 3-1-vinst mot Valencia, men hans debut på Camp Nou var ändå ett viktigt steg. Aguero, som är en fri transfer från Premier League-mästarna Manchester City, tillbringade mer än två månader med att återhämta sig från en vadskada innan han togs med i Ronald Koemans trupp i söndags.

Läs mer i fotbollsbloggen

Inhopp för Aguero

Aguero intog äntligen planen i en Barca-tröja officiellt för första gången i den 87:e minuten, då han kom in och ersatte Sergino Dest kort efter att Philippe Coutinhos mål förseglade segern för LaLiga-jättarna. Den argentinske landslagsmannen Aguero blev den tredje äldsta spelaren att debutera för Barcelona i LaLiga på 2000-talet (33 år och 137 dagar) efter Lilian Thuram 2006 (34 år och 251 dagar) och Demetrio Albertini 2005 (33 år och 159 dagar).

FC Barcelona

De ropade hans namn

Aguero var tillbaka i La Liga för första gången sedan han lämnade Atletico Madrid för Premier League för tio år sedan och han tog emot det beundrande välkomnandet när hemmapubliken ropade hans namn. ”Det var otroligt”, sa Citys främsta målskytt genom tiderna Aguero till Barca TV. ”Folk ropar mitt namn, sjunger mitt namn. Det skulle vara trevligt att vänja sig vid det.

”Jag vill tacka dem på planen för den tillgivenheten. Jag kan inte tacka dem individuellt men jag hoppas att de tycker om mitt spel på planen.” Barcelona har gjort minst ett mål i var och en av sina tidigare 18 hemmamatcher mot Valencia i La Liga (48 mål) – deras näst längsta rad med mål hemma mot dem (efter 31 mellan 1939 och 1970).

De är obesegrade i sina sex senaste matcher på Camp Nou mot Valencia (W4 D2), sedan en 2-1-förlust i april 2016. ”Jag är så glad över att få göra min debut, jag har sett fram emot det här ögonblicket”, tillade 33-åringen. ”Det var en bra debut eftersom vi vann och det är det viktigaste.

”Det var fantastiskt att höra fansen skandera för mig och nu är det min tur att återgälda deras kärlek.” Alla bidrag från Aguero skulle vara välkomna då han ansluter sig till ett lag som bara hade vunnit tre av sina sju första ligamatcher före söndagen förutom tunga Champions League-nederlag mot Bayern München och Benfica.

Aguero skulle kunna få spela hemma mot Dynamo Kiev på onsdag när Barca försöker säkra sina första poäng i grupp E, och på lördag väntar Clasico mot rivalerna Real Madrid.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *