Everton: Vill de ha mig får de ringa – Pereira

Evertons managerkandidat Pereira: ”Om de vill ha mig måste de ringa mig. Vitor Pereira har bekräftat att han har intervjuats av Everton om den lediga managerposten och förklarat: ”Om de vill ha mig måste de ringa mig”. Everton sparkade Rafael Benitez tidigare i januari efter en dyster serie med en seger på 13 ligamatcher som gjorde att de hamnade sex poäng över nedflyttningsstrecket.

Transfers och Silly Season

Everton måste börja vinna igen

Den kudden har nu reducerats till fyra poäng efter att Everton förlorade mot Aston Villa i lördags, med Duncan Ferguson som tillförordnad chef. En mängd namn har kopplats samman med jobbet, men alla med vitt skilda profiler. Den tidigare Toffees-chefen Roberto Martinez, som fick sparken 2016, var en första kandidat, men det belgiska fotbollsförbundet avvisade Evertons ansökan.

Fabio Cannavaro sägs också ha intervjuats, likaså Frank Lampard. Wayne Rooney bekräftade däremot i fredags att ingen kontakt ännu har tagits med Derby Countys administratörer. I måndagens omfattande rapporter hävdades dock att Pereira var det favoritval som ägaren Farhad Moshiri, vars förvaltning av klubben har granskats av fansen, hade gjort.

Dessa rapporter möttes av en viss upprördhet, och på tisdagen spreds ett foto via sociala medier som visar graffiti på Goodison Park med följande text: ”Pereira ute. Lampard in.”

everton

Pereira lite överraskande namn

Med förslag på onsdagen om att Everton fortfarande överväger alternativ tog Pereira – som avskedades från en andra period som ansvarig för Fenerbahce i december – det något överraskande beslutet att tala med Sky Sports. ”Klubben bad mig komma på ett möte. Jag hade några intervjuer, inte bara en, med olika personer i klubben, styrelsen. Vi diskuterade allting och jag gav dem min syn på klubben, laget”, förklarade Pereira.

”Jag tror att de var entusiastiska över det jag föreslog. Ett intensivt spel, pressande och bollinnehav. Vi måste ge spelarna, laget och de fantastiska supportrarna förtroende. Det är vad jag föreslog för dem. Det jag kände under mötena var att de var positiva.” På frågan om han hade fått veta om han skulle få jobbet sade Pereira: ”De har andra kandidater och det är en tid för beslut.

Byggt sin karriär på passion och kompetens

”Nej, [de har inte berättat för mig]. Bara att vänta på beslutet, vara lugn och de är tacksamma för intervjuerna, det är allt. ”Vad jag vill säga är att jag under hela min karriär har arbetat under press. Om beslutet? Det är något som jag inte kan kontrollera. ”Jag har byggt min karriär med passion, organisation och kompetens. Det är vad jag kan erbjuda klubben. Jag ger 100 procent av mig själv, fotboll för mig är 24 timmar. Det här är mitt liv, min passion.

”Jag kommer att gå vidare med mitt liv. Om de vill ha mig måste de ringa mig. Det är allt.” Som svar på graffitin sa Pereira: ”Det är första gången i min karriär som jag ser den här typen av saker. Mitt CV talar för sig självt. Klubben befinner sig inte i en bra position och supportrarna har passion, denna passion är kraften i den här klubben. ”[Kritiker] känner mig inte särskilt väl, de känner inte till mitt arbete, känner inte till mig som person. Jag har arbetat i många länder, olika klubbar, olika nivåer, fått flera titlar.

”Jag tar inte detta som ett personligt angrepp.” Pereira har vunnit fyra ligatitlar under perioder som ansvarig för Porto, Olympiacos och Shanghai SIPG

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *