Donny van de Beek: Tackar nej till låneerbjudande från Newcastle

Manchester Uniteds Donny van de Beek har avvisat ett låneerbjudande från Newcastle United enligt en ny rapport. Sunday Telegraph har avslöjat att The Magpies närmade sig mittfältaren genom en mellanhand men att han avvisade flytten ”trots ett starkt intresse från det kämpande Premier League-laget, på grund av deras farliga ligaposition”.

Läs mer om Silly Season

Vill inte gå till Newcastle i dagsläget

Newcastle har fått veta att den före detta Ajax-stjärnan inte är villig att ansluta sig till dem i dagsläget, hävdar reportern Luke Edwards.

Det beror delvis på att Manchester United inte vill minska antalet seniora spelare i truppen mitt under säsongen, men också på att spelaren inte kommer att pressa på för att göra en tillfällig övergång till St James’ Park.

’Det är något som Newcastle skulle kunna se över innan fönstret stänger, men de har mer angelägna behov för tillfället med två försvarare som önskas den här veckan’.

Manchester United Fotboll

Van de Beek är inte förstaval hos tränarna i United

Det är en illa bevarad hemlighet att holländaren vill lämna United efter att ha misslyckats med att spika en regelbunden plats i startelvan vare sig under den tidigare tränaren Ole Gunnar Solskjaer eller den nuvarande chefen Ralf Rangnick.

Solskjaer nobbade honom vid ett flertal tillfällen och till många fans förvåning har han inte klarat sig mycket bättre under Rangnick.

Tysken gav Van de Beek 20 minuter mot Aston Villa i FA-cupen i måndags och berömde hans prestation och antydde att han kanske hade gjort tillräckligt för att förtjäna en startplats. Men 24-åringen fick sitta på bänken i går mot samma motståndare och kom in i bara de två sista minuterna av matchen.

Rangnick vill att Van de Beek stannar

Det är en förvirrande situation för fansen, för trots att Rangnick har sagt att han inte vill att han ska lämna och att han har ”rått honom att stanna”, innebär det faktum att det var spelaren själv som avvisade lånet att klubben kommer att låta honom gå om han hittar en klubb han vill ha.

Detta skulle lämna United trött på mitten av planen, med bara Nemanja Matic, Scott McTominay och Fred tillgängliga och lämpliga för att spela i den rollen.

Paul Pogba kommer tillbaka om några veckor, men hans egen prekära kontraktssituation innebär att det inte alls är säkert att han fortfarande är kvar i klubben i slutet av vinterfönstret heller.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *